Управляващите от ГЕРБ ни натовариха с нов дълг за стотици милиони, част от парите били за мигранти

rsz_evro_500_banknoti

Управляващите от ГЕРБ “прокараха” през Народното събрание нов външен дълг. България взема заем за 200 милиона евро (391 166 000 лева).

Те ще ни бъдат отпуснати от Банката за развитие на Съвета на Европа.

Гратисният период е пет години. Парите ще се усвояват на траншове, а средствата ще бъдат предвидени в бюджета за съответната година. С тях ще се покрие националното съфинансиране на инвестиционни проекти по оперативните програми “Региони в растеж 2014-2020”, “Развитие на човешките ресурси 2014-2020” и “Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020”.

БСП категорично се противопостави на тегленето на нов заем. Румен Гечев обърна внимание, че от едно от приложенията става ясно, че част от парите “ще отидат” за мигранти.

“Пред бюджетна комисия зам.-финансовият министър Кирил Ананиев отчете 12,700 милиарда лева фискален резерв към края на месеца. Откъде-накъде ще теглим нов заем”, поиска обяснение от управляващите социалистът.

Той припомни, че Народното събрание вече и гласувало 16 милиарда лева заем и сега се иска одобрението на депутатите за още 200 милиона евро.

“Вкарвате следващите поколения в нови дългове”, предупреди Гечев.

Подобни публикации


loading...
  1. За тях и мигранти,а ние да плащаме

  2. червена опашата ллъжа, погасяваме дълговете на овчаров, станишев, нинова

    1. Дунди, та нали тези 16 млрд.евро бяха за погасяване на тези дъгове на горопесочените от теб. 9-10 млрд . за погасяване на стари дългове/думи на ББ и Вл.Горанов/, а останалите…..вятър ги вее.

    2. карамфилова, давай документацията, да търсим кое къде е отлетяло

  3. Господин Димитров,нима още стотици години Ви трябват за да прозреете истината,колко време вече управляват ГЕРБ,а Вие все другите са виновни.Жалко за поколението което е след нас,то да му мисли как ще плаща и издържа тази паплач,която ни я натрапват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme