От ГЕРБ “се захванаха” с президента Радев, а БСП настояват за проверка на предполагаемите далавери около ремонта на НДК

Radev Cvetanov

ГЕРБ изпълниха своята закана да “разследват” българския президент Румен Радев и прокараха създаването на анкетна комисия в парламента. Тя ще проверява “процедурата по избор на нов тип боен самолет” за нашата армия.

Cvetanov Popov

В края на миналата седмица заместник-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов заяви: “Има съмнения за корупционни практики на най-високо ниво в държавата. Например президентът Радев е решавал за избор на самолет за ВВС в полза на един производител, а е отстранен от конкурса друг. Ще разследваме случая в посока на прозрачността, за която говори сам Радев и ако се установи нещо нередно, ще имаме пример за лоши практики на ниво президент“.

Днес парламентът реши – създава се парламентарна комисия, която “ще разследва” избора на самолет за ВВС. В нея ГЕРБ ще имат най-много представители – 8 от 19. Председателят и заместник-председателят на комисията също ще бъдат от управляващата партия.

prezidentat Radev

Президентът Радев коментира, че очаква проектът за закупуване на самолетите да бъде изкуствено забавен. “Това, което започна през последните няколко дни – с всичките анкетни комисии, е ясен знак, че въпросният проект ще бъде протакан”, каза държавният глава, цитиран от bTV.

О своя страна, БСП внесе в парламента искане за създаването на анкетна комисия по казуса “НДК”. Социалистите винят управляващите, че искат да провалят Българското председателство на Съвета на ЕС.

ndk remont

“Вицепремиер уволнява директор на НДК. Премиер го връща и отнема на вицепремиера част от ресора му за Председателството. Какво се случва в държавата? Две лобита в ГЕРБ бият ли се кой да вземе обществените поръчки за 50 милиона лева за ремонта в НДК“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Borshosh Pavlova

Тя коментира скандала в ГЕРБ, който започна, когато министърът по европейското председателство Лиляна Павлова уволни директора на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош. След по-малко от 24 часа премиерът Бойко Борисов върна Боршош на поста му и отне НДК от ведомството на Павлова.

 

Подобни публикации


loading...
  1. Атаката срещу Радев е масивна – не им е удобен,не ги слуша! 🙁

  2. Тоя боклук с шесте апартамента да не е болен от жълтеница, или му са е спукала жлъчката от злоба?

  3. САМО ПОГЛЕДНЕТЕ ЦВ.ЦВ. КАКЪВ ТЪПАК Е И МУ ЛИЧИ !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme