Един от министрите на Борисов “забравил”, че притежава луксозна къща

rsz_krasen_kralev

Когато встъпва в длъжност като министър на младежта и спорта през 2014 година, Красен Кралев не е декларирал луксозен имот, който се появи в новата му декларация пред Сметната палата, пише електронното издание transmedia.bg

Представяте ли си да забравите, че притежавате къща с разгърната застроена площ от 740 кв.м., при това в престижния софийски квартал “Драгалевци”? Явно това се е случило с Красен Кралев, който е министър младежта и спорта и в третото правителство на Бойко Борисов.

Кралев е обявил къщата в новата си декларация пред Сметната палата. Тя е подадена през тази година и беше публикувана преди дни. От нея става ясно, че министърът е едноличен собственик на къща в “Драгалевци”. Тя била придобита за 528 979 лева.

Проблемът е, че Кралев е подавал декларации и през 2015-а, и през 2016 година, когато беше действащ министър във второто правителство на Бойко Борисов.

И в двата документа обаче къщата не присъства. Това означава, че или Кралев внезапно се е сетил, че има една къща, която не е декларирал, или просто имотът е придобит по друго време.

В последната си декларация Кралев се е сетил, че има и ипотечен заем от 462 144 лева. Най-вероятно това е ипотека за същия имот в Драгалевци.

И това не е всичко. Министърът очевидно е финансов магьосник, защото през 2017 година е забелязал също, че разполага с 286 000 лева “налични” пари. Това ще рече пари в брой. Те са “се появили” в Кралев през 2016-а година. Това поне става ясно от публичната му декларация, защото за 2015-а година той изобщо не декларира подобни спестявания, коментира transmedia.bg.

Логично стои въпросът – какъв точно доход е могъл да реализира през 2016 година Кралев, изпълнявайки ролята на министър, така че да натрупа въпросните пари!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...
 1. Легнал се наспал и …ХОП… на другия ден скромното палатче се появило потопило….

 2. Напълно нормално при тия управляващи корумпирани лъжци

 3. Бърза печалба-евро-пари,бакшиши и кой знае още какво.

 4. Не е единствен ,който е забравил,а мнозинство!

 5. Ми да му я вземе държавата бе!

 6. Политици-комици-смешници.

 7. Нали самият Борисов беше забравил че притежава офшорка Цветелина го. Беше посетила по негови думи а ние сипроверяваме редовно джобовете за забавени стотинки.

 8. е по добре да е дворец в швейцария, по бие на очи през цайсите, като на другаря станишев

 9. Напълно нормално за корумпираните управници, но къде е прокуратурата

 10. А да си напълни големия търбух не забравя нали…?

 11. Я стига сте плюли човека. Нормално е при толкоз имоти да забрави за един, два. Па и луксозни. Кой ти ги гледа тия подробности. Оставете човека на мира. Той за спорта трябва да мисли, вий сте се закучили за два-три декара къща.

 12. извинен е…няма акъл !

 13. Смятаи колко къщи има ???,че има и за забравяне.

 14. Ами като има амнезия,как ще ни управлява???

 15. как може такива прасета да ни управляват ? изглежда може…след като ни превърнаха на олигофрени,полу развити…изпразнени….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme