Корнелия Нинова коментира заплахите срещу себе си

rsz_ninova_sled_saveta_pri_prezidenta

“Научих се да нося повече отговорност”.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНТ, коментирайки какво е научила от избирането си на важния пост. Тя заяви, че всичките атаки срещу нея не успяват да я изненадат.

“Информирах министъра на вътрешните работи, че срещу мен има заплахи. Не ходя с охрана, защото данъците на хората не трябва да се харчат за това. Дано да не се налага, но ако се наложи, ще използвам услугите на частна фирма. Няма да харча държавни пари за това”, каза още Нинова.

rsz_ninova_forum_sofia

“Може да имаме национално съгласие по важните теми – една от тях е бъдещото председателство на България на Европейския съюз. Тази идея обаче може да се разклати по пътя на нейната реализация. Имаме пет възможности за развитие на Европейския съюз. В България няма анализ каква позиция ще има нашата страна, а ние ще бъдем председател. Настояваме такива анализи да имаме. Да не се допусне разделянето на Европа на група държави – развиващи се бързо и изоставащи. Тази тема трябва да бъде обширно обсъдена в парламента и да се вземе национално решение”, категорична е лидерът на БСП.

“В хода на председателството трябва да поставим и няколко наши теми. До този момент правителството няма мнение кои са тези важни теми. Те са: икономика, производство – малък среден бизнес с данъчни облекчения, социалната тема – бедност, доходи неравенства, третата е сигурност”, смята Нинова.

“След моето изказване в парламента, Борисов е наредил на министрите си да се свържат с мен. Казаха, че чак през септември ще са готови с предложения. Тогава е късно, бавят се. Забавиха се заради сформирането на ново министерство за европейското председателство. Не предлагат политики, а обсъждат плочките в НДК”, разкри Корнелия Нинова.

nelegalni-imigranti

Тя призова ГЕРБ да каже позицията си относно квотите на Европейския съюз за имигрантите. “Нямаме никаква яснота какво прави правителството. Каква позиция има”, добави тя.

Лидерът на БСП коментира, че от 160-те милиона – дадени ни от Брюксел за охрана на границата, не е използван нито лев поради административни обструкции. “21 километра от оградата по границата все още не са изградени, четири години по-късно”, каза още тя.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme