Военният министър Каракачанов в открито противоречие с президента Радев

Radev Karakachanov

Правителството се очаква днес да оттегли Доклада за състоянието на отбраната за 2016 година.

Документът беше одобрен от служебния кабинет на Огнян Герджиков. В него се казва, че българската армия вече само частично може да изпълнява задачите си, които произтичат от Конституцията.

Проектът за решение е включен като първа точка в дневния ред на днешното заседание на правителството. Внесен е от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, пише електронното издание epicenter.bg. Според неофициална информация, предложението му ще бъде одобрено от министрите.

В доклада, който е изготвен от Министерство на отбраната по време на служебното правителство се казва, че българските въоръжени сили са в състояние само частично да изпълняват конституционните си задължения по отношение на гарантирането на националния суверенитет и адекватното участие в колективната отбрана в рамките на НАТО.

rsz_karakachanov_radev

Наскоро Красимир Каракачанов заяви, че ще оттегли документа, за да не се създават настроения в обществото. “Идеята не е обсъждана с президента Румен Радев”, каза военният министър.

Преди седмици – в интервю за БНР, държавният глава определи намерението на Красимир Каракачанов – за оттеглянето на документа, като абсурдно.

epicenter.bg

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme