БСП поиска оставката на висш представител на ГЕРБ, утре ще бъде гласувана

Ninova deputati BSP

БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Социалистите го обвиняват в системно превишаване на правата му, както и в неизпълнение на задълженията му. Това стана след разгорещен дебат в залата, в който ГЕРБ и БСП размениха остри реплики.

Парламентарната група на “БСП за България” е успяла да събере подписите на всичките си 80 членове. Тя е внесла в рамките на днешния работен ден искането си за освобождаването на председателя на парламента. Гласуването на искането по правилник трябва да е утре. За да бъде одобрено, са необходими гласовете на половината от присъстващите в пленарната зала.

rsz_dimitar_glavchev_predsedatel_narodno_sabranie

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че Димитър Главчев е проводник на езика на омразата, разделението и скандалите, които политическа партия ГЕРБ налага в обществото.

“Председателят на парламента би трябвало да е пръв между равни, но на практика това не е така. Г-н Главчев грубо и системно не спазва правилника на Народното събрание. Не се намесва, когато народни представители отправят лични нападки и заплахи към когото и да било, думи които увреждат доброто име. Не се намесва, когато това става от страна на партията, която представлява”, категорична е Нинова.

Тя допълни, че от парламентарната трибуна се четат декларации от страна на ГЕРБ, пълни с омраза и конфронтация.

“Днес прозвучаваха думи като “безродници”, “убийци”. Насажда се омраза и разделение от политическа партия ГЕРБ към БСП. Това е отношение към 1 милион българи, които представляваме”, добави лидерът на социалистите. Тя каза, че
председателят Главчев не си изпълнява задълженията по правилника и законодателните проекти на БСП не са в ход и се задържат.

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme