Президентът Радев и премиерът Борисов влизат в открит сблъсък?

Borisov Radev

Президентът Румен Радев свиква днес за първи път от началото на мандата си Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). На срещата ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите за националната ни сигурност, както и мерките за нейното укрепване.

По закон на Съвета присъстват премиерът, председателят на парламента, шефовете на парламентарните групи, министри и началниците на служби.

Настоящият Консултативен съвет за национална сигурност се провежда на фона на първите сериозни разногласия между президента Радев и премиера Борисов.

Противоречията между двамата станаха обществено достояние през миналата седмица, когато от Брюксел държавният глава разкритикува министър-председателя за „ежедневната смяна на позиции“ по отношение на новите изтребители за ВВС.

Борисов веднага му отговори, че България ще купува нови изтребители, “когато има възможност за това…”

Президентът и премиерът имат различия и по отношение на контрола над службите за сигурност. Прекият сблъсък между двамата вероятно ще стане факт на днешната среща на „Дондуков“ 2, пише epicenter.bg.

Сигнали за предстоящия спор се появиха преди седмица, когато в интервю за БНР Румен Радев сподели убеждението си, че “мястото на разузнаването е под шапката на държавния глава”.

epicenter.bg

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme