С военни паради Русия отбелязва Деня на Победата

rsz_voenen-parad-moskva

Денят на Победата във Великата отечествена война отбелязват днес в Русия с военни паради.
rsz_voenen_parad_moskva_3В Москва парадът се провежда на Червения площад. В него тази година участват около 10 000 души, 114 единици наземна бойна техника.

Предвидено беше над площада да прелетят 72 бойни хеликоптера и самолета, но участието на авиацията в парада е отменено. Причината – лошото време в района на Москва, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

За първи път в парада са включени отряди на общоруското военно-патриотично движение “Юнармия”, девойки – курсанти от Военната свързочна академия “Будьони” и Военно-космическата академия “Можайски”, както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси “Тор-М2ДТ” и зенитни ракетно-оръдейни комплекси “Панцир-СА”.

По традиция в механизираната част на парада ще се откроява танкът от Великата отечествена война “Т-34”.

rsz_moskva_parad_tankove

След него ще преминат многоцелеви бронирани автомобили “Тигър”, универсални бронирани автомобили “Тайфун-К” и “Тайфун-У”, бойна машина на пехотата на платформа “Курганец-25” и основната бойна машина на пехотата “БМП-3”.

След тях ще мине колона от съвременни танкове – “Т-14 Армата” и основният боен танк на руската армия – “Т-72Б3”. Артилерията ще бъде представена от комплекси “Коалиция-СВ” и самоходни гаубици “Мста-С”. Ще бъдат показани и ракетните комплекси “Искандер-М”, и зенитно-ракетни комплекси “Бук-М2” и “Тор-М2У”.

Техниката ще включва също десантни многоцелеви бронетранспортьори “Ракушка”, бойни десантни машини “БМД-4М”, зенитни ракетни системи “С-400”, автономни пускови установки на ракетния комплекс “Ярс” и бойна машина на пехотата на платформа “Бумеранг”.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme