Марешки отново е разследван за брутални далавери! Здравната каса била “източвана” от негови фирми, така ощетявал и болните у нас

rsz_1mareshki_guliae

“Новоизлюпеният политик” Веселин Марешки отново е централна фигура в скандал, свързан с далавери за милиони, съобщават редица наши медии.

Specializiran sad prokuratura

Специализираната прокуратура е започнала разследване за “източване” на Здравната каса. Тя е била ощетявана с огромни суми чрез реекспорт на скъпи лекарства, твърди изданието afera.bg.

Взето е предвид и журналистическо разследване на Валя Ахчиева по темата, която в предаването си „Открито“ по БНТ повдигна сериозни въпроси за далавери с лекарства.

Става дума за десетки и дори стотици милиони лева. Схемата – най-просто казано, е следната – лекарствата пристигат в аптеките в България. После се изнасят обратно – например за Германия, където лекарствата са три пъти по-скъпи. Един път се печели от нашата Здравна каса и после от страната, в която са изнесени.

Специализираната прокуратура е започнала разследване на “големите играчи” при реекспорта на лекарства у нас. Те са трима, а между тях основна фигура е Веселин Марешки, пише epicenter.bg.

Специализираната прокуратура разследва организирана престъпна група, която се облажила със стотици милиони.

Ahchieva Mareshki

В предаването си „Открито“ Валя Ахчиева направи интересни разкрития. Тя показа как една малка аптека в Силистра – част от веригата на Веселин Марешки, заема първо място в България за 2014 година по получени пари от Здравната каса за продажбата на скъпото лекарство „Humira“. То струва в България 1600 лева, а в Германия е около 1800 евро.

Същата аптека – в Силистра, заема второ място у нас за реинбурсирани лекарства (бел. ред. Здравната каса покрива частично или изцяло разходите на пациентите за определени лекарства). Фирма на Марешки е получила чрез тази аптека над 5 000 000 лева за подобна дейност.

Защо не достигат скъпите лекарства у нас и болните не могат да се доберат до тях?

Този риторичен въпрос задават от epicenter.bg и отговарят: “Защото реекспортът на скъпи лекарства пълни джоба с огромни пари на определени играчи, между които и Марешки”.

epicenter.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...
  1. Смех и тоя е депутат

  2. Bravoo eto tovae bulgarska rabota.owte hilyda godini nyma dase optavim.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme