Гарантира ли НАТО нашата защита срещу турска инвазия

“България има твърде много причини да се чувства застрашена от промените в Турция. Държавата ни трябва да вземе всички мерки за опазване на националната сигурност”.

Vasil Vasilev

Това заяви пред Радио „Фокус“ Васил Василев, председател на Фондация „Братя Василеви“.

Държавата трябва да вземе всички мерки, които могат да бъдат по две направления. Едното е външнополитическа дейност. Ние трябва още сега да потърсим от съюзниците си в Европейския съюз и НАТО гаранции и уверения, че няма да допуснат нито една педя българска земя да бъде откъсната от нас и няма да допуснат нарушаване на териториалната цялост на България.

Аз съм малко скептичен, че ще получим такова уверение. Когато беше срещата на НАТО във Варшава, тогавашният президент на САЩ Барак Обама заяви, че ще защитава териториалната цялост на Литва, Латвия, Естония, Полша и Румъния. Той спря дотам”, коментира Василев.

Той каза още, че втората посока, в която трябва да се действа, е подготовка на държавата ни за справяне с опасността, ако тя възникне. Това включва мобилизиране на ресурсите ни, за да може да реагираме на всяка една заплаха.

Васил Василев допълни, че една от другите опасности след референдума в Турция е свързана с възникването на гражданска война в южната ни съседка и последваща бежанска вълна.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Те гледат да на унищожат

  2. Колкото гарантира суверенитета на Кипър, с английска база в съседство! Блажени са вероущите!

  3. Моравин

    Колкото и на Кипър!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme