БСП взе важно решение за новото Народно събрание

Ninova Gablianov

За заместник-председател на Народното събрание от квотата на БСП е предложен Валери Жаблянов.

Това беше решено на първото заседание на новите депутати на социалистическата партия, съобщиха от “Позитано” 20. Ръководството на 44-то Народно събрание трябва да бъде избрано утре (19 април), когато то се събира за първи път.

Елена Йончева става говорител на парламентарната група на “БСП за България”, която се оглавява от лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Драгомир Стойнев, който беше избран от региона на Стара Загора, става зам.-председател на парламентарната група на “БСП за България”. Заместник-председатели ще бъдат и Жельо Бойчев, Антон Кутев, както и Крум Зарков. Стойнев ще отговаря за организацията и дейността на групата, а Бойчев за контактите с другите парламентарни групи и синдикатите. По въпросите на парламентарния контрол и на законодателството думата ще имат Кутев и Зарков.

Нинова свика пленум на БСП в събота. На него ще бъде обсъдена политиката на левицата в Народното събрание. Очаква се да бъдат определени нови представители в ръководството на партията – на мястото на тези, които бяха избрани за депутати.

Подобни публикации


loading...
  1. Тия фашисти червени пак нещо се продадоха , толкова ли са бедни , мутрите скапани , или незнаят сметка си правят на харчене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme