БСП с остра декларация срещу външния министър Ради Найденов и цялото служебно правителство

rsz_bsp_pozitano

БСП – София огласи остра декларация срещу външния министър Ради Найденов и цялото служебно правителство.

Radi Naidenov

В нея се настоява за промяна на позицията на нашето Външно министерство относно американския ракетен удар в Сирия. Столичните социалисти коментират, че “служебното правителство не е случило на свестен външен министър”.

Ето и текстът на тяхната декларация:

“Градският съвет на БСП – София счита употребата на химическо оръжие, в това число и в условията на гражданска война, за изключително тежко престъпление срещу човечеството!

По тази причина социалистите от София настояваме ООН и неговите компетентни институции да разследват евентуалната употреба на химическо оръжие в Сирия и да изправят виновника пред съответните международни съдилища.

Същевременно сме убедени, че противодействието на едно престъпление не допуска извършването на друго, защото само спазването на международното право може да осигури траен мир навсякъде по света. В тази светлина – ние тълкуваме американската атака срещу суверенна Сирия, като нарушение на това право. Още повече, че не за първи път чуваме за „безспорни” доказателства за наличие на химически, ядрени и други оръжия, които по-късно се оказват изфабрикувани.

Ние настояваме – като член на Европейския съюз и НАТО, България да съдейства за максимално бързо приключване на конфликта в Сирия, който свързваме с ликвидирането на “Ислямска държава”, на ислямисткия тероризъм и всички, които се крият зад него.

Изказваме съжаление, че и служебното правителство не случи на свестен външен министър. Настояваме за изтегляне на нелепата декларация по случая от страна на Министерство на външните работи”, пишат от БСП в София.

Подобни публикации


loading...
 1. Точно най терористичната партия ли го казва това щом са се загрижили за хората защо избиваха хората по църквите кариерите и белене мрасници.

  1. Още ли живеете в миналия век.Жалко за вас!!

  2. Ех,нямат край задръстеняците! Става дума за съдбата на страната ни,за съдбата на Света,а Вие ровите в нафталина! Нали днес ВСИЧКИ сме нови и различни хора с много опит от историческото битие! Трябва да се тревожим за бъдещето си,а не да се ровим в миналото! Не сме го създали ние! 🙁

 2. Лошо,нищо не зависи от нас! 🙁 – “Следователно Третата световна война ще бъде започната от Блатото, атлантистите и привържениците на американския империализъм срещу нас. Формално Асад и шиитите ще бъдат определени за враг. Към коалицията ще бъде привлечен Евросъюзът, който е напълно под контрола на Блатото. Възможно е да се окаже натиск върху Ердоган и той да се върне в американското поле.”/Ал.Дугин/

  1. Dafina Rashkova МНОГО СИ ОТВОРЕНА И КОМПЕТЕНТНА МА ДРУГАРКЕ ! ЯКО ВЛАДЕЕШ СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА *браво *!

  2. Jivka Sotirova -На такива като Вас отговарям с търпение и усмивка! Интересуват ме много теми и чета много;когато ме впечатли отделен цитат от публикацията, копирам го/в кавички/ като акцент,който улеснява пък онези като Вас,които нямат търпение да прочетат всичко.За Вас какъв проблем са моите занимания,че ме иронизирате? Не си струва да се спирате на споделеното от мен и да “влизате” в тон “МА ДРУГАРКЕ”,смешно е! 🙂

 3. Това е декларацията на БСП София? Каква е декларацията на Корнелия Нинова?

 4. НАЛИ Е ВАШЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО В МОМЕНТА ПАК СТЕ НЕДОВОЛНИ !

  1. Ех,нямат край задръстеняците! Става дума за съдбата на страната ни,за съдбата на Света,а Вие ровите в нафталина! Нали днес ВСИЧКИ сме нови и различни хора с много опит от историческото битие! Трябва да се тревожим за бъдещето си,а не да се ровим в миналото! Не сме го създали ние! 🙁

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme