Царистът Николай Василев: Парното трябва да поскъпне, само заплатите постоянно растат

николай василев

Газта трябва да поскъпне, а с нея и парното. Това е категоричното мнение на бившия икономически министър в правителството на НДСВ Николай Василев.

“Нефтът поскъпна с 60-70% от миналата година насам, така че няма никаква логика цената да е замразена. Свикнахме да правим от цената на тока и парното политически въпрос, а той е чисто икономически. България е малка държава, която не може да влияе на международните цени”, аргументира се Василев пред бТВ.

Според него предизборно енергийният регулатор “забравя” за необходимите актуализации на цените и така се стига до шокови увеличения.

“Прогнозата ми е, че петролът ще продължи да поскъпва и догодина пак ще се наложи да имаме голямо увеличение”, смята той.

Василев посочи, че поскъпването на енергоизточниците е поносимо, тъй като в България вече 7-8 години няма инфлация.

На повечето стоки цените са паднали, а доходите се увеличават. Сега средната заплата вече е 1100 лева“, каза бившият министър.

Според него вместо да се оплакват хората трябва да произвеждат повече и да печелим повече.

“Противник съм на широките коалиции. Непродуктивно е да има общо правителство ГЕРБ-БСП. Програмите им са съвсем различни. Широките коалиции не водят до нищо добро”, каза още Василев.

Подобни публикации


loading...
  1. Умню вашите заплати растат ,а на нарофда

  2. По точно и ако може поименно списъкът не е голям, започни примерно така: Заплата ми нарастна n пъти на тоя тоя и тоя от вашата гей дружинка също със толкова и толкова лева или долара, не сте кой знае колко.

  3. Малкият Мук е голям крадец 🙂

  4. Само веднъж да те цапна и няма да си толкова нагъл

    1. Страшно ме развеселихте.Браво.Поздрави.

  5. Ей, имало човек в тая държава дето му е евтино парното ?!

  6. Растат вашите заплати,не на народа…

  7. ДА ПОСКЪПНЕ ОВЧИЯ МОЗЪК И ТОГАВА ДА СИ КУПИШ,ЕДИН ГРАМ ЗА МИЛИОНИ !!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme