Минаха изборите и започнаха “да ни дерат” с по-високи цени

rsz_pari_bednost

Как ни “дерат кожата” с поскъпването на водата – това разкри пред БНТ финансистът Мика Зайкова. Тя обвини концесионера на “Софийска вода” – френската компания “Веолия”, че източва парите на българите. “Какво е това нещо – 50% да отиват за аутсорсинг?! Това е източване!”, избухна Зайков.

На закрито заседание вчера Комисията за енергийно и водно регулиране прие предложението на “Софийска вода” за поскъпване на услугата в София с 18% от 1 април.

voda cheshma

“Интересно – защо е дълбока тайна, протоколът за увеличението на водата?! Хората искат да видят кой как е гласувал. Винаги в такива ситуации има съмнение за корупция”, посочи експертът.

Припомняме, че топлата вода и парното – в София и в други градове, също поскъпват рязко от 1 април. Причината – Комисията за енергийно и водно регулиране позволи шоково увеличение на цената на природния газ. “Това ще доведе до поскъпване на редица стоки и услуги”, категорична е Зайкова.

bednost-energiina

“60% от себестойността на хляба се получава от цената на природния газ. Той е и основен продукт при производството на торовете в селското стопанство. Ще има проблеми и в промишлеността. Поскъпването на хляба неминуемо ще удари най-бедните домакинства. Ръстът на инфлацията ще надмине здравословното ниво от 2%. Това не звучи добре, защото ще бърка в джоба на българина. Работещите бедни от 600 000 ще станат поне 700 000. Като имаме предвид и задълженията на хората към банките, нещата стават не много добре”, заяви Зайкова.

“Това, което се случва – с натрупване, ще доведе и до други негативни тенденции – бизнесът няма да има желание да увеличи доходите, а малките фирми или ще потънат в сивата икономика, или ще съкратят хора. Има и риск да не издържи системата за социално подпомагане, защото ще се увеличи значително броят на енергийно бедните. Системата може да гръмне”, предупреди Мика Зайкова.

Подобни публикации


loading...
  1. Normalno mnogo pari sa hvarleni v tezi izbori trqbva da se izbivat

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme