Опасност! Ердоган опитал да купи нашите избори с 20 милиона евро. Внушавали, че “България няма армия и ако иска, Ердоган може да стигне за 72 часа до София”

mestan2

Огромната сума от 20 милиона евро изсипал турският президент Ердоган за изборите у нас, с надеждата да вкара партията на Местан в парламента. Това са съобщили – за електронното издание epicenter.bg, източници от нашите служби за сигурност. Те са разкрили част от “каналите” за купуване на гласове у нас.

В разгара на предизборната кампания полицията разби схеми за раздаване на хранителни стоки на избиратели на ДОСТ в градовете Добрич, Търговище, Силистра, Кърджали. При специализирана операция на полицията под ръководството на прокуратурата в Добрич са били открити 970 пощенски пратки с хранителни стоки. На тях на мястото на подателя било изписано името на ДОСТ. В Тръговище също били открити пратки с подобни надписи.

Освен – пакетите с ориз, макарони и леща, в торбите били сложени и по 100 евро.

Пари, за да се гласува за ДОСТ, били раздавани в джамиите и чрез имамите, които са на заплата на турския Дианет.

Mestan Giokche i kmeta ja Kardzali Azis

Най-голям финансов ресурс бил хвърлен в Кърджали. Там ДОСТ успя да отцепи 20 000 гласа от ДПС. При акция на МВР в Кърджали бяха задържани 400 торби с храна, които местната организация на партията на Местан е раздавала на избиратели.

Въпреки, че държавните институции реагираха остро на откритата намеса на ислямистка Турция във вътрешните ни работи, турският посланик Сюлейман Гьокче е продължил да агитира за ДОСТ.

Денонощно по селата в Кърджалийско са шетали емисари от Турция. Те са раздавали пари на ръка и пакети с продукти.

Освен това на хората било внушавано, че ДПС е „гяурската партия“, а „партията на Турция е ДОСТ“, пише epicenter.bg. Цели села били насъсквани срещу ДПС и персонално срещу Ахмед Доган.

mestan i ismailov

Една от „опорните точки“ в кампанията на ДОСТ била, че „България няма армия и ако иска, Ердоган може да стигне за 72 часа до София. Тогава Кърджали щял да стане турска територия“.

Из цяло Кърджалийско непрекъснато обикаляли няколко микробуса. От тях мощно звучал „еничерският химн“ на ДОСТ. „Само бензинът на тези микробуси струва колкото пенсиите на всички жители в региона“, изчислиха експертите.

„Брутална и агресивна беше кампанията на ДОСТ“. Това коментира кандидат за депутат от друга политическа сила.

epicenter.bg

Подобни публикации


loading...
  1. много съм доволен,че този пинокио вдясно временно ще прекрати екзактните си изказвания в парламента направо ми беше дошъл до гуша

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme