Журналистът Илхан Андай: Мюфтиите в България масово агитираха за ДОСТ, Ердоган може да махне Местан

Erdogan Mestan

След поражението на изборите, при което ДОСТ остана извън парламента, партията вероятно ще има ново ръководство. Под натиска на Турция тя може би ще бъде оглавена от Орхан Исмаилов. Това заяви пред bTV журналистът от Кърджали Илхан Андай.

Той каза, че Лютви Местан може да бъде махнат от ръководството на ДОСТ по решение на турския президент Ердоган. Самият Местан “иска да живее спокойно и да си харчи парите”, смята Илхан Андай.

Ilhan Andai

“Силното ядро на ДОСТ се оказаха мюфтиите в България, те масово участваха в кампанията, събираха хора на митингите, агитираха”, разкри журналистът от Кърджали.

“Всичко започна от грешната информация към Анкара, че едва ли не българските турци подкрепят Местан. В Турция някои избиратели даже са мислели, че ДПС е закрита, обаждали се да питат, всеки ден получавали есемеси, били дезинформирани”, обясни Андай.

Той каза още, че жената, която беше нагрубена на границата от представители на “Патриотите”, се казва Себиле. “Наши репортери я намериха. Те видяха, че тя гласува, така че е упражнила правото си на вот”, успокои журналистът.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme