Нарушения, опашки от избиратели и турски език – нашите избори в Турция

Turcia izbori

За редица нарушения при гласуването в Турция на нашите парламентарни избори, съобщиха кореспонденти на водещи български телевизионни канали.

Един от застъпниците в Бурса – кмет на една от общините в града, откачил образеца на бюлетината, залепен пред избирателната секция. Той го изнесъл, съобщи Нова телевизия. Обяснил, че искал да покаже на хората каква грешка не бива да допускат. Казал, че често хората пишели номера на партията, която подкрепят – в местата, които са оставени за печат и така допускат грешки. Изнасянето на образец на бюлетината и документи, които са към документите за гласуване, е изрично забранено

В друга секция застъпници и наблюдатели давали инструкции на турски език на хората, които гласуват.

Пред няколко от избирателните секции „са се появили“ вестници – с изображения на двама политически лидери, на първите им страници, информира кореспондент на БНТ. В тези издания е имало и други агитационни материали. Вестниците са били поставени точно на входа на избирателните секции и са били разграбени за минути.

Освен това много избиратели в Турция са искали да гласуват с предварително попълнени декларации. Членовете на избирателните комисии обаче не са ги приемали, съобщи БНТ.

През целия ден са се образували големи опашки пред секциите в Турция. Поради това е имало избиратели, които са се отказали да гласуват.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme