“Галъп Интернешънъл” обяви, че червените избиратели са по-мобилизирани седмица преди вота: БСП – 30,3%, ГЕРБ- 29,9%

rsz_izbori_vot

Седмица преди изборите последното проучване на агенция “Галъп Интернешънъл” отчита лека преднина на БСП пред ГЕРБ сред избиратели, за които може да се очаква да гласуват със сигурност.

30,3% са заявили, че ще подкрепят БСП, а 29,9% – ГЕРБ. За “Обединените патриоти” са 11,5%, за ДПС – 8,1%, а за партията на Веселин Марешки “Воля” – 6,5%. “Галъп Интернешънъл” предвижда, че и коалицията “Реформаторски блок – “Глас народен” ще прескочи 4-процентова бариера за влизане в парламента (4,4%).

rsz_prouchvane_galap

Проучването е проведено между 10 и 15 март сред 1012 души в цялата страна и е независимо от външно финансиране. Според социолозите кой ще спечели ще зависи от последните дни на кампанията.

ГЕРБ разполага с малко по-широк електорален корпус и в момента работи по оползотворяването му. Избирателите на БСП обаче остават в по-мобилизирана форма и това носи леката преднина на социалистите. При “Обединените патриоти” е възможна динамика в дяловете подкрепа във връзка с напрежението с Турция, отбелязват от агенцията.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme