Ще го допуснем ли?! Кмет агитира за партията на Местан с думите: Да направим турския език официален в България

avtobusi i turci kam Balgaria

Турският кмет Йомер Фарук Челик призова изселниците масово да гласуват на 26 март, “за да станат турците в България по-мощни и турският език да стане официален”.

Това съобщи кореспондент на БГНЕС, който уточнява, че Челик е кмет на община Шехзаделер в югозападната провинция на Турция – Маниса.

Той се срещнал с делегация на турски изселници от България, които му поискали подкрепа. Кметът им обещал, че за турците с двойно гражданство – турско и българско, ще бъде осигурен безплатен транспорт до урните на територията на вилаета. В него живеят над 5 000 души с право на глас.

Кметът Челик призовал за висока избирателна активност. Той подчертал изключителното значение на тези парламентарни избори както за турците в България, така и за изселниците в Турция. Те заявили, че целта им била да достигнат 20% подкрепа на изборите. Само така в България щели да могат да ползват спокойно турския език и да изповядват религията си.

Челик казал, че изборите на 26 март трябва да направят турците в България по-силни и поради това е наложително те да бъдат подкрепени.

Mestan Giokche i kmeta ja Kardzali Azis

„В България нашият близък познат Лютви Местан е лидер на партия ДОСТ. Той и хората му са в блестящи връзки с Република Турция. Те работят изключително сериозно за правата на турците и мюсюлманите в България. Поради това смятам, че гражданите на Турция и България с двойно гражданство) трябва да направят всичко по силите си. От наша страна осигуряваме безплатни автобуси за избирателите до секциите в професионалната гимназия „Полинас“. Тези избори в България са от огромно значение. Имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях“, казал Фарук Челик.

Кметът призовал всички изселници в Турция, както и всички турци в България – “братя по националност и религия”, да упражнят правото си на глас. Изборите щели да помогнат на “турците да станат много по-силни и турският език да бъде обявен за официален”.

loading...
  1. Защо се дава гражданство на изселници, които не живеят в България и не знаят даже и български език?Защо трябва да сме зависими от техните гласове?

  2. Тези които трябва да си спазват законите те го правят защото имат интерес!

  3. На 26 март трябва да е денят с най-малко набрани гъби! 🙂

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme