Турция отново се намеси в българската политика, открито призова изселниците да гласуват за Местан

Mestan

Турция за пореден път се намеси в българската политика.

Социалният министър на южната ни съседка Мехмет Мюеззиноглу директно е призовал българските изселници в Турция да гласуват за коалицията “Обединение ДОСТ” на Лютви Местан и Орхан Исмаилов. Това съобщиха редица турски медии.

Mestan Orhan Ismailov

Мюеззиноглу отправил призива си на конференция “Балкани Румелия” в Бурса. На нея били обсъдени “проблемите на турците” в България, Гърция, Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина.

Турският министър подчертал голямото значение на парламентарните избори в България. “Който разполага с правото да гласува, трябва да го използва. Трябва да подкрепим напредъка на коалиция ДОСТ, така че гражданите ни там да имат по-добра перспектива за бъдещето”. Това е заявил Мюеззиноглу, цитиран от вестник “Миллиет”.

Министърът обещал следното: “Ние ще удължим за нашите сънародници -изселници от България и балканските държави, престоя в страната на 5 години, колкото са необходими, за да бъдат приети за турски граждани”.

Мюеззиноглу обещал още, че ще бъде уреден въпросът за здравното осигуряване на “българските турци”, които са с временен статут на пребиваване в Турция. Това щяло да се отнася и за близките им, които живеят в България.

loading...
  1. БСП да направи всичко възможно тая партия да изчезне. Ердоган да стои далеч от българската политика

  2. Къде е ПРОКУРАТУРАТА !!?? ДАНС ???

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme