Преднина за БСП пред ГЕРБ дават две социологически агенции

glasuvane

Две социологически агенции дават преднина на БСП пред ГЕРБ, ако предсрочните парламентарни избори бяха проведени днес.

При избори сега от „Естат“ прогнозират 22,5% за БСП и 22% за ГЕРБ. Изненадващо агенцията предвижда трето място за „Воля“ на Веселин Марешки с 8,8% подкрепа от избиратели. След тях се нареждат Обединените патриоти с 6,4% и Реформаторския блок с 2,9%. Проучването е проведено в началото на март.

От агенция „Афис“ дават 26% за БСП – с два процента преднина пред ГЕРБ, които са с 24%. На трето, четвърто и пето място класират съответно Обединените патриоти (7,2%), ДПС (5,7%) и „Воля“ (4,3%).

Проучването е проведено между 23 и 27 февруари. Две формации са със спорни шансове за успех, посочват от „Афис“. Това са коалициите „Реформаторски блок – Глас народен“ (3,8%) и „АБВ – Движение 21“ (2,8%).

„При досегашния развой на кампанията не е ясно коя партия ще бъде първа сила. Която и да е тя – на този етап не може да се твърди, че тя ще образува самостоятелно мнозинство“, твърдят от „Афис“

 

 

  1. Ще видим на изборите. Социологическите агенции дават резилтати, които искат плащащите. Коя агенция предсказа смазващия резултат на президентските избори? Всички хвалеха Борисов. Само Райчев си заложи колата, че Радев ще победи…

  2. БСП и ГЕРБ са фракции на БКП, тъй че няма значение кой води – все комунисти, все червени боклуци!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme