Мегадлъжник на НАП ремонтира за десетки милиони НДК

николай галчев

Ремонтът на НДК е един от най-големите залъци за строителите на стойност десетки милиони лева и дали е чудно, че изпълнител е Галчев инженеринг. Ще разкажем всичко подробно, но най-важното е, че поради закъсненията, които пък се дължат на липсата на елементарна представа за работата и задължения към подизпълнители, няколко от които алармираха 19 минути, европредседателството на България е изправено пред риск от провал.

Ако си бяха направили труда за сериозна ревизия, правителството, ресорният вицепремиер Златева и другите отговорни сигурно щяха да променят нещата. Можеха да се разровят поне колкото нас и да установят следните тревожни неща.

Ремонтът на НДК е възложен при кабинета Борисов 2 на Галчев инженеринг ЕООД. Не е случайно, че името хем е същото като на отдавна известната в бранша Галчев инженеринг груп, хем е различно. Причината е, че фирмата, която прочу пиринския строителен олигарх Николай Галчев, е изпаднала в огромни задължения към НАП и не само към данъчните. Двама съдии-изпълнители, които работят по случая, тъй като немалко – по-точно 56 подизпълнители си търсят неизплатени пари, имат справка от НАП от 2015 г., която показва 1 345 000 лв. задължения. След седмица ще имаме информация за задълженията в този момент. Най-вероятно те са прехвърлили 1,5 млн.лв. 

Елементрна проверка в ДАКСИ сочи, че милионният длъжник е тясно свързан с изпълнителя на ремонта на НДК Галчев инженеринг ЕООД. И в двете фирми управител е съпругата на боса Николай Галчев – Марияна Василева Галчева, която е и собственик на Галчев инженеринг ЕООД.

Интересно е НАП, предишният финансов министър Горанов, настоящият Ананиев,  който му беше заместник, ресорното вице по време на даването на поръчката Томислав Дончев и ръководството на НДК, от чиито 6 членове служебният кабинет смени само двама, да кажат защо дадоха аванс от 3 милиона лв. за ремонта на Двореца на милионен длъжник на хазната?

Не са ли видели, че дори върху ЕООД-то виси запор от Ти Би Ай Лизинг, както ясно личи в системата на ДАКСИ? Или не са искали?
Следва продължение, в което имаме отговорите за политическите връзки и дарения на Галчев, за някои негови строежи върху зелени площи в София

19min

loading...
  1. КъмНАП може да е длъжник, но към ГЕРБ е изряден ”спонсор”.Делка си редовно полагаемото им 🙂 Не ги разбирате тези неща 🙂

  2. Жалко за тази администрация, наречена НАП! Как може досега да не го е осъдила и да му спре бизнеса с толкова големи задължения? А на един познат преди 8 години за 0,65 лв. допусната грешка в декларацията го задължиха да ги внесе и преводът беше 1 лев, та той преведе 1,65 лева? Излиза, че народното умотворение “За милиони няма закони, а за кокошка няма прошка” е вярно и продължава да работи безпроблемно и до ден днешен.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme