В Турция ударно подават заявления, десетки хиляди ще гласуват на нашите избори

Turcia glasuvat zeni

В Турция тече ударно подаване на заявления за гласуване на българските парламентарни избори.

Желаещите да гласуват в Турция са на път да поставят абсолютен рекорд. Централната избирателна комисия (ЦИК) съобщи, че те вече са над 15 000 души и до утре в полунощ може да станат повече от 20 000.

За сравнение – на парламентарните избори през 2014-а година, заявките от Турция бяха около 9000.

Turcia buletini nashi izbori

Настоящият бум на желаещи да гласуват в Турция се дължи на изключителна организация на ДПС и на ДОСТ – партията на Местан. Те използват богат арсенал от методи за набиране на гласоподаватели. Например – събират и снимат личните карти на стотици турски изселници. След това активисти на протурските партии въвеждат данните на хората в системата на ЦИК. Освен това в големите турски градове са създадени импровизирани “бюра за регистрация”. В тях грамотни партийни активисти попълват заявления за гласуване на други турци с българско гражданство, пише epicenter.bg.

bursa Turcia nashi izbori

Целта на тази кампания е максимален брой хора да се впишат предварително в избирателните списъци. Така се очаква да бъде ускорено гласуването в Турция. Мобилизацията е срещу ограничението от 35 избирателни секции, които ще бъдат разкрити в южната ни съседка.

rsz_turci_glasuvat_nashi_izbori

На президентските избори малкият брой секции доведе до опашки и скандали. Тогава в цяла Турция успяха да гласуват около 36 000 души. При сегашната организация всички са единодушни, че през урните ще минат много повече.

Така отново хора, които не живеят в България и нямат българско самосъзнание, ще определят съдбата на страната ни, коментират много българи.

epicenter.bg

 

loading...
  1. АтанасАтанасов

    СЛУШАЙТЕ РАДИ ЧУХЛЕВ, ВАЛТЕР КАЛАШНИКОВ, ЕМИЛ РУСАНОВ И ДРУГИТЕ БОКЛУКЦИ И ПРЕДАТЕЛИ СОРОСОИДИ И НЕ ГЛАСУВАЙТЕ, ТЕ ТУРЦИТЕ ИДВАТ ЗАЕДНО С ЦИГАНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗАРАДИ ВАС! ОКОЛО 500 000 ТУРЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ, А ВИЕ …
    НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ГЛАСУВАМЕ ЛИ СКОРО ПРЕМИЕРЪТ ЩЕ Е ТУРЧИН ИЛИ ЦИГАНИН!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme