През тази година заплатите се увеличават със 150 лева?

pari

“Когато има дефицит на пазара на труда, има повече възможности да се настоява за по-високо заплащане. Това позволява и доходите да растат изпреварващо от растежа на брутния вътрешен продукт”.

Това каза пред БНТ президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров.

Dimitrov KNSB

“В тази ситуация увеличението на доходите няма алтернатива и всички партии започнаха да го разбират. С бизнеса също водим диалог с колко и как да се увеличи заплащането, за да бъдат запазени кадрите”, добави Димитров.

“За 27 години направихме огромен срив на доходите и едва ли не достигнахме нивото от началото на прехода. През тази година заплатите могат да бъдат увеличени поне със 120-150 лева, без от това да пострада икономиката. Това не означава за всички – “на калпак”, но за много сектори е валидно”, категоричен е синдикалистът.

Подобни публикации


loading...
  1. Много,бре!Как им се откъсаха от сърцето? Докато депутати и министри не минат на минимална работна заплата,нищо няма да се оправи!

  2. Каква полза от това .Като разберат собствениците на магазини увеличават всичко.Никой не им дири сметка.Продават ни боклуци.Нямат цени на нито един продукт.Нямат електронни теглилки.Лъжат ни както си искат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme