Поръчки за милиони за семейната фирма на Деси Тежката артилерия

rsz_desislava_atanasova

Нови 221 бона прибра съпругът на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова – Красимир. Парите потичат към семейството след странни анекси към договорите за изграждане на защитено жилище във врачанския квартал „Река лева“ и Центъра за настаняване в квартал „Дъбника“, подписани през есента на 2012 г. от Атанасов и Община Враца. Те са за 1 млн. лв., а русенският консорциум „ГБСД-09″, където фирмата на Красимир Атанасов „Декра Строй“ ЕООД държи 90% от капитала“, трябва да изгради сградите до ключ.

Тогава Атанасова, определила себе си като “тежката на артилерия” на ГЕРБ, заяви че съпругът и е спечелил поръчката без нейната намеса. Това беше втората му милионна поръчка след ремонт на психодиспансера, откъдето Тежката артилерия полетя, та кацна в Народното събрание.

От Община Враца обясниха, че месеци след старта на строителните работи, Красимир Атанасов е поискал отпускането на още пари, тъй като изведнъж се появили „допълнителни“ работи. Според документите в Агенцията за обществени поръчки става дума за липсата на канализация, водопровод и ел. инсталация.

Куриозното в случая е, че комисията от местната власт приема двата обекта, без да забележи, че лисват нужните за всеки дом вода, ток и канализация.

Кметът на Община Враца отказа до отговори на въпросите. Вместо него, ръководителката на обекта Розалина Георгиева обясни, че 95 % от стойността на двата обекта вече е платена на Красимир Атанасов.

Едва след това, общинарите във Враца изчисляват, че отстраняването на „пропуските“ на депутатския съпруг ще струва облизо 240 000 лева с ДДС. Първоначално се прави опит да бъде сключен договор с „ГБСД-09“, без провеждането на търг. Решението обаче моментално е отменено от Агенцията за обществени поръчки.

Тогава се прилага стандартната за корупционните афери врътка „договаряне без обявление“. Изпратена е покана само до фирмата на министерския съпруг и очаквано той е одобрен за изпълнител за „пропуските“, за които са му платени 1 млн. лв.

„ГБСД-09″ на Красимир Атанасов безпроблемно сключва още два договора за довършването на сградите. Цените са съответно 220 940 лв. с ДДС.

Подобни публикации


loading...
 1. Ето така се става милионер за наша сметка ! А после – как ще ги стигнем “американците ” ?!

 2. Дейба и курв*та долна ! Значи тя свири а климбара дето и е мъж прибира бакшиш за милион те тва е схема …. На въжето тия !
  Малко съм краен но …. Иначе няма да стане !

 3. МИ КАК ИНАЧЕ? ТА ЗА КВО ПО ЦЕЛ ДЕН НИ СКАЧА ПО ОНААА РАБОТА! КЪДЕ И ДА ОТВОРИШ ЕДНА И СЪЩА СВРАКА!

 4. доста гадна русенска курва, междувпрочем

  1. Доктор Менгеле

   Че то от дунавските градове читави има ли. Лични наблюдения. И мъжете им са такива.

   1. Русенец

    Отворко си ти! По-голяма кретения не бях чувал!

 5. Н.Стоянова-отдавна ги задминахме американците !!!!

 6. От Дулово е пачата, от Дулово. А един русенски баровец и ръчка ибрика и я направи депутат с цакане на Баце. Казват, че била царица на свирките и задния двор.

  1. ГНУС ЩЕ МИ Е ТАЯ ПАЧАВРА ДА МИ ПРАВИ СВИРКА !!

  2. Доктор Менгеле

   Ами с тия устенца.

 7. Баба яга си е забравила метлата.

 8. и кой е “госпожа лъжа ” ??????????????

 9. Г-жа Нищожество!

 10. Какво са за тях тези 221 бона? Нищо щом не е над милион.

 11. Затова ли и знай много устата и си брани местенцето със зъби и нокти ?

 12. Ебати партията, щом това голямо НИЩО й е “тежката” артилерия.

 13. Ама каква тежка артилерия е точно тази?!Боже опази. Тя една своя мисъл няма. Всичко което говори е наизустено- думи на другаря Борисов.

 14. Противна при това. И мноооого флегматична.

 15. Пак ли тази с голямата уста,омръзна ми да я гледам! Това е едно лапатало безподобно.

 16. За съжаление подобни далавери има в почти всички региони и са замесени гербаджийските депутати и фирми около тях.

 17. “ДЕСА КЪСИТЕ КРАЧЕТА”. Така я знаем ние в родното Дулово.
  Къси, къси – но УДОБНИ! Чак до министерското кресло а занесоха. Е -е -е, мина и през Банкя. Няма как…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme