Оказва се, че Русия ще ремонтира българските изтребители

MIG 29

България е подписала с Руската самолетостроителна корпорация (РСК) “МиГ” договор за ремонт на свои изтребители. Това съобщи генералният директор на корпорацията Иля Тарасенко, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

“България не се отказа от ремонта на наши самолети. Ние подписахме в края на 2016-а година редица споразумения, договори с военновъздушните сили на България. Затова сътрудничим с тях”, каза Тарасенко по време на изложението на авиационно-космическа техника в Индия.

Тогавашният премиер Бойко Борисов потвърди за сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни “МиГ-29” с руския консорциум “РСК МиГ”, пише fakti.bg.

В края на 2015 година българският парламент ратифицира междуправителствено споразумение с Полша за ремонт и поддръжка на самолети “МиГ-29”, руско производство. Въпреки протестите на РСК “МиГ”, полската страна ремонтира шест двигателя срещу 6,138 милиона евро.

nenchev

През ноември миналата година военната прокуратура обвини тогавашния министър на отбраната Николай Ненчев в предотвратяването на сключване на договора за ремонт на български самолети с РКС “МиГ”.

От прокуратурата обявиха, че Ненчев е държал договора в сейф и не предприел никакви действия за изпълнението му.

Прокуратурата съобщи, че Ненчев е разпоредил договорът за поддръжка на МиГ-овете с руската компания да не се изпълнява. Въпреки наличието на договор, той е сключил сделка за ремонт на двигателите с Полша. Така е ощетил както България, така и руската компания.

loading...
  1. и защо ручахме жабетата?

  2. Тъпаци! Това откога Ви го каза Борисов.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme