Корнелия Нинова: Български депутати в Европейския парламент подкрепиха вноса на продукти с генетично модифицирани организми

Ninova Boichev

“Българските депутати в Европейския парламент, които подкрепиха договора с Канада СЕТА, са национални предатели!” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Искаме списъка на българските депутати в Европейския парламент, подкрепили споразумението Европейски съюз – Канада, да стане публично известен”, каза Нинова.

“Питаме ги от чие име гласуваха “за”. Там ги е изпратил народът на България да представляват България. Затова питаме – кой точно от този български народ ги упълномощи да гласуват така. Ние говорим не само от името на БСП, а и от името на Съюза “Произведено в България”, където са 1500 български производители, от името на КНСБ, “Подкрепа”, десетки фондации, организации, сдружения на български производители”, подчерта лидерът на БСП

protest sreshtu SETA

Тя емоционално продължи: “Казвам, отсега да се знае – ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение!”

Нинова преведе на “нормален български език” за какво става дума във Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада, което е известно като СЕТА. Тя изброи по точки какви опасностите крие то:

Първо. Това споразумение отваря широко вратите за внос на генетично модифицирани организми (ГМО) в България, което означава отрови за здравето, но и удар по българската икономика, тъй като тези стоки са по-евтини. В споразумението липсва текст, че безопасността на един продукт ще бъде тествана. Това е безконтролен внос на ГМО.

GMO

Второ. Огромен внос на канадско месо. Тежък удар по българските производители, тъй като то също е по-евтино!

Трето. Паралелна съдебна система. Трибунал, в който корпорации ще могат да съдят България, но не в националните съдилища, не в международно признатите такива, а в специален трибунал, където те ще съдят България за това, че очакваните от тях печалби в нашата държава, не са се случили.

Четвърто. Всички публични услуги – образование, здравеопазване, ВиК, телекомуникации, пътища – отиват на либерализация, приватизация, концесии.

Някои държави са поискали от този списък да бъдат извадени отделни сектори. Германия, например, е поискала да се извади водният сектор. Правителството на Бойко Борисов не е поискало нищо да бъде извадено. По-лошо. Има заложен т.нар. принцип на необратимост – ако веднъж едно нещо е дадено на концесия или е приватизирано, няма връщане назад.

Пето. Какво се крие зад така нареченото “регулаторно сътрудничество”? Това означава, примерно че, както ние искаме да задължим търговските вериги да продават българска продукция – да не можем да го направим, преди да питаме дали са съгласни. И тогава да внесем такова предложение в българския парламент. Това е абсурд! Това е отказ от национален суверенитет!”.

Тази категорична позиция беше изразен от лидера на БСП Корнелия Нинова.

epicenter.bg

 

loading...
 1. Позор за българите..защо…

 2. Позор…Позор… Предатели, Безродници….Помияри….

 3. Ма коя си ти ма една Лъжкиня

  1. Не зная дали тя е лъжкиня и не ме интересува. Зная само, че най-големият лъжец в тази страна е вашият ББ. Щом ви е кеф да ви лъжат – радвайте му се.

  2. Аааа ! Всички лъжци трябва да ни интересуват щом не искаме да ни лъжат !

  3. Radka Radkova разбира се. Само че няма такива, които не лъжат, но все пак има различни степени. Ако трябва да изброявам всички лъжи на ББ, няма да ми стигне нощта

  4. Ами като не знаеш защо коментираш

  5. Polya Petrova Защото за разлика от теб мразя ВСИЧКИ лъжци.

  6. Др. Нинова мразите ли?

  7. АМИ ГСПОЖИ. И ГОСПОДА КЪТО. НЕ ВЯРВАТЕ. НА ГОСПОЖА. НИНОВА. ВВЗЕМЕТЕ И ДЛЪЖНОСТА. ПОЧВАТЕ. ДА ЛЪЖИТЕ……НЯМА ДА ВИ БЪДЕ НЕПРИЯТНО

  8. Ахъ тя лъже … а Бойко е светия …. странни сте госпожи .. това е равно на фанатизъм …

 4. Станишев национален предател? Развали ми се настроението.

 5. Корумпиран народ

 6. Корумпирани са някои политици ( надявам се не всички !) , но НЕ и народът. Той е потърпевш от корупцията на всички нива !

 7. Имената на тези предатели незабавно да станат достояние на обществото!

 8. Задачата на Нинова да ни направи 8 млн. се усложнява, защото част от народа ще се юрне към Канада….

  1. 8 мил ако и тя забременее а то май ще стане защото всичко живо я псува

  2. Мммммм като гледам не всичко … всичко псува Бога Слънце ….

 9. STIGA DOLNA KOMUNYAGA,TAM NE E LI STANICHEV,TVOYA DUDUK BAREKOV,KOALICIONITE VI PARTNYORI OT DPS?MOZETE DA LAZETE PROSTITE,NO I NAS!ZNAEM DOLNITE VI NOMERA,KURNELIYA,DACHTERYA NA KOMUNISTA STEFAN NINOV!

 10. AMI ILIANA YOTOVA,DEBELATA,STANICHEV NE BYAHA LI EVRODEPUTATI?AMI BAREKOV DUDUKA,TE NE SA LI PREDALI,KUR NELIA?CHERVENA UTREPKA KOMUNISTICHESKA!

  1. А е ти, БЪЛГАРСКИ не знаеш ли?
   Или Вие интелигентните, само да обвинявате и обиждате … само това можете. …
   А БОЙКО националния предател ? Човека козируващ на Ердоган !
   Човека отзовал Бокова ?
   И да му вярвате … пф …

 11. Нинова Сергей Станишев го е подписал сега какво ще го правим.

  1. Да го отзове тоя цирей

  2. Аха Бойко по мутренски начин винаги другите му виновни … никога той

 12. Как какво – ще се направят че е станала грешка .Грешка е че ги има на политическата сцена такива ,като тях..

 13. Тя самата прилича на ГМО с тези стряскащи приказки за лековерници

  1. Ми я прочетете споразумението, пък тогава говорете.

  2. Irene Salakidou с интелигентните не можем дафспорим … те разбират всичко …. и няма значение кво споразумение се подписва … ЕВРОПА е важна не БЪЛГАРИЯ !!!

 14. Отровите пристигат……

  1. Не се майтапят,бе… Като ни върнат в СССР!…

  2. Шъ ви върнат мозъците в САЩ …. СССР .. ТИ БОЛЕН ЛИ СИ БРЕ …Истинските ни пазари са на изток ….

  3. Неуспели промити мозъци такива … които за неуспехите си обвиняват социализма … но 30-се години управляват слугите на САЩ !!!!

 15. Нека не забравяме, че това има и обратна сила-т.е. отваря Канада за български стоки.

  1. Сирене , вино, ракия калашници.

  2. Ни сирене,ни калашници ще внасят.Ти като беше в Канада я кажи с М16 ли са въоръжени или с АК-47.Виж за ракията не знам.А колко стоки с ГМО ще внесем и дали е вярно например,че водите да държавна собственост ама преносната мрежа е частна и с такси колкото и каквито щеш.

  3. Българския Ак 47 върви страхотно и вече е около 1000 долара. Българското сирене също, но до сега имаше квота, също и алкохола.

  4. Е да де ама как ще внесат този автомат и колко ще се купува все пак е “руско”оръжие.А като си ги знам нашите как кръщават сиренето хич не ми се вярва да потръгне особенно голям алъш вериш ама нейсе щом си рекъл ще залеем Канада с български стоки .

  5. Червеното е болест. Руското не се търси, а българското производство го сравняват по качество със швейцарското.

  6. Добре аз за нашето лошо не казвам дай да видим ако СЕТА се приеме щото май и Тръмп не иска да се приема дали в Канада ще има бум на българско оръжие.Ако има ще се радвам все пак това са пари които надявам се да постъпят в България,но ако си останем пак в същото полужение и само внасяме царевица с гени на лисица какво правим?

  7. Дай Боже да си прав ще се радвам.

  8. Това отваря Канада за българското злато! Докато негодувахме,че само 2% от печалбата на канадците оставаше в България, сега може да загубим и тях, ако преценят,че не покриват своите прогнози! Това е СЕТА! Да им е честита на продажните предатели от ГЕРБ, ДПС и РБ!

  9. Само царевицата с гени на лисица ни стига да измрем. А после въртете търговия и си вземете визи за оня свят.

  10. Стига глупости. От десетина години това се използва масово в България.И аз съм я сял

  11. Georgy Hristov а другаря Борисов защо разправяше че ВМЗ СОПОТ Е ГУБЕЩО ПРЕДРИАТИЕ ….

  12. А аз откъде да знам.

  13. Момчета, стига сте се притеснявали за глупости. Плашат ви нашите от родители че няма да могат да си продават боклуците.

  14. Поправка-отровители

  15. Мен ако питаш хич не ни плашат.

  16. Стига ни 20 годишното ирландско телешко ами сега и канадските евтинджоси пълни с ГМО пък българското производство кучета го яли не благодаря аз съм против.

  17. Ангеле, храната ни е отвратителна.

  18. Коя картофите в Триумф ли?Те са от Германия.Като ни е лоша храната как ще е изнасяме за Канада след СЕТА те онея хора да не са тъпаци.Да ти кажа когато си ям истинска българска храна хич не е лоша силно се съмнявам че ще докарат от майната си разбирай Канада чист биологичен домат или чушки.

  19. Хубавата за износ, боклука със своята и чернобилската суроватка както до сега за нас.

  20. Еее тя чернобилската суроватка свърши.Сега може да е от района на Фукошима😀.И до какъв извод стигаме,че пак ще ни внасят хем чужди ГМО-та ,хем нашински боклуци ще хапваме е тогава поне ГМО да няма.

  21. Говориш глупости. ГМО има от десетилетия в България. Вашите тралове пищят по нареждане на червените капиталисти да не им се подбие пазара

  22. И къде точно е ГМО в нашите продукти?

  23. Хибридният сорт не е ГМО.

  24. Монсанто ги вкара преди поне 15 години. Ако искаш да си купиш да те уредя.

  25. Не благодаря.До тук не съм видял някой да си е купил въпреки че познавам доста земеделци.Виж за хибридни сортове не говоря.

  26. Руандап реди – цяла северна България.

  27. Явно си трол защото си умен а пишеш щуротии. Генно модифицирана царевица която издържа на тотален хербицид и се нарича така-раунд ап реди.

  28. Да си е ядат тая царевица.Хейтър да си е винаги лошо.

  29. Ядем си я ние.Аз сях такава през 1997 за пръв път.

  30. Аз такава не съм ял и сял неивга и незнам кой ще е сее.

 16. Тая дърта курва пак лъже като циганка.Това е едно най-обикновено споразумение за безмитна търговия между Канада и ЕС,което не отменя контрола и спазването на евростандартите.

  1. Тъй де тъй БЕЗ КОНТРОЛ

  2. В коя от 1200-те страници го прочете този пасквил? Можеш ли да отговориш на един логичен въпрос: Ако всяка държава от ЕС ще спазва евростандартите и това споразумение е “обикновено споразумение за безмитна търговия”, защо се налага да се приема от ЕС?!

  3. Бойко Борисов измисли на Нинова., лъжа,, и всички в хор му препяват. Прочетете споразумението внимателно и ще видите за какво иде реч. Тогава коментирайте.

  4. Защото да питаш. Аре олигофрените да се занимават с неща дето разбират. Ако оня идиот Радев му наложи вето,такива санкции ще отнесем..

  5. Simeon Mutafov Първо Радев не е идиот, а високоерудиран човек, мислещ за България! Плюс това не е продажник и е тъпо да се говори на ангро, само защото се плащат жълти стотинки!

  6. Тъпият шапкар вече забърка кашата. Дано да има малко по-адекватен парламент,който да гласува каквото трябва. Иначе ни чака изолациаля,а оттам безработица и мизерия.

  7. Simeon Mutafov Що ли американците не искат СЕТА? Щото са идиоти като Радев, нали?

  8. Щото,драга там имат друг проблем. Много американски фирми избягаха в Канада,заради данъците.

  9. Simeon Mutafov ти си интелигентен явно ! А каква каша забърка Радев по-точно … ?

 17. НАПРОТИВ ! Отменя всякакъв контрол и дава възможност на корпорациите да са над държавата ! ТОВА СЕ НАРИЧА ДРАГИ КОРПОФАШИЗЪМ !!!

 18. ако това е вярно…бог да ни е на помощ

 19. Далеч не само социалистите, а много хора, фермери и производители в цяла Европа протестират срещу това споразумение. И с пълно основание! Въпросът въобще не е толкова е елементарен – тук не става дума само за жизнерадостния лозунг „Да живее евроатлантическата дружба!“! Споразумението за свободна търговия както с Канада, така и със САЩ, може да създаде доста проблеми за Европа. Не случайно в Европа и хората и земеделците и преработвателите се страхуват от свободното навлизане на стоки – най-вече хранителни и селскостопански от Америка. Става дума за сблъсък на две системи в селското стопанство – едното, в Америка, което е силно субсидирано и европейското, което е в по-голяма степен либерализирано. Това ще доведе до навлизането на по-евтини стоки от Америка и ще задълбочи кризата в европейското земеделие. Може да доведе до фалити на предприятия и земеделци /може би и в България/. Споразумението може да предизвика промяна в европейския начин на живот – с навлизането на много ГМ продукти, храни, третирани в много по-висока степен, отколкото в Европа с хормони на растежа и антибиотици и т.н., това може да доведе до промяна на стандартите в Европа. Протестите не са случайни и хората имат основание за притеснения.

  1. Не, край на разни квоти за селскостопанската продукция, може би, ….?????

  2. ВелиШка, не ви се разбира какво искате да кажете!

 20. Прочетете внимателно споразумението и тогава коментирайте. Недейте на сляпо да наричате лъжа голата истина.

 21. Генно увредени разрешавар ГМО

 22. Всички български политици са национални предатели.До сега няма и един защитил интересите на БЪЛГАРИЯ.

  1. Нещо против цвеета ли имате ?

  2. I Тогава безцветна вещица

 23. Искаме нови лица!Омръзна ни да гледаме само вас и нищо не правите!

 24. Приятели,

  Какво става по света…:
  – Американците казаха – “Майната им на другите – Америка юбер алес…”
  – Англичаните казаха – “Майната им на другите – Англия юбер алес…”
  – Германците от край време казват – “Майната им на другите – Германия юбер алес…”
  – Дори и Руснаците казаха – “Майната им на другите – Русия юбер алес…”

  – А българските десни дебили продължават с – “Майната им на българите, и народ и бизнасмени – Началниците юбер алес…”

  И… Опитите им за загробване на България продължават… Реалностите в близкото бъдеще – кратка прогноза:
  – Сорос ще организира пак бутафорни протести, този път срещу Президента Р.Радев…
  (Но соросоидите имат девиз – “Мъч мъни – протест стори, ноу мъни – айм сори…”…)
  – Президента Р. Радев ще поведе морално “чистачите” на политическите ни “авгиеви обори”.
  – БСП трудно ще се реанимира…
  – ГЕРБ ще “стяга редиците” (които силно ще оредеят) и ще “мобилизират” 700 000 мъртви души… (чрез М.Константинов и американския супер-компютър намиращ се зад централна поща – СФ. и “осветен” по делото “чермеи”)
  – Патриотите ще изгонят В.Симеонов и НФСБ (Национал фронт за спасение на Боко) и ще припознаят Президента Р.Радев…
  – Доган и Местан ще си мерят пиш… (електората).
  След изборите… в Парламента ще има само четири партии…:
  – БСП, Патриоти, ГЕРБ и ДПС…

  Правителство…:
  – Коалиция БСП+Патриоти (нова конфигурация) с мълчаливо съгласие на ДПС и дива ярост на ГЕРБ…

  Забравете вече и за НАТО-то…!
  – Започваме да стягаме Б.А. и армията на Е.С…!!
  (Без Англия, по същество армията на новата Франкска държава)
  – Съюза Путин+Ердоган ще пречи и на САЩ и помага на Европа…

  Защото Великият Български Народ е казал, а Тръмп го е чел…:
  – “Приятелството си е приятелство, но… сиренето е с пари…!!!”
  .

  1. Простичко казано,жив тъпунгер си!

  2. Още по-простичко казано ти си смок-слепок…

  3. Той не и смок -слепок …
   Погледни го за кой държи .. и до там !

 25. Може да е вещица, но е права!

 26. Я да бутнем на Русия още няколко милиарда,ехооо,не сме забравили

  1. Кой ги бутна … малоумниците които спряха БЕЛЕНЕ . . ТЕ ГИ БУТНАХА …
   Бутнаха и на Полша …
   Ама вие партиини слуги … виодате само вожда си ..

  2. За гьола ли говориш?!!!

 27. Какво месо яде Курнелита ,когато гостува на синчето си в САЩ? Каква храна консумира там,червеното и отроче? Значи и те са национални предатели,или национална демагожка е? Май второто!!!

  1. А Цв. ЦВЕТАНОВ продукта на ЦРУ ? А на Плевнята синчето ?

 28. и продьлжава да сее льжи

 29. Българския народ народ от мижитурки. Поговорката наведена главица сабя не я сече е олицетворение на българската без гръбначност. Материала е лош.

  1. Аха … които не е с нас … е против нас … Така ли ?

  2. Аз не съм от никоя партия. Ние като народ проспахме прехода. Другите източни народи преболедуваха и вървят нагоре. Ние все още сме на дъното Славейков е казал ясно – не народ а мърша

 30. До кога по-далеч от носа си няма да виждаме?Не съм фенка на Нинова, но виждате-веригите Хр,магазини,с всеки изминал ден средният бизнес намалява,за тока плащаме невероятни сметки….

  1. Тя е партиец на ГЕРБ… “интелигенцията” на БЪЛГАРИЯ

 31. Тези от БСП нямат равни с конспирациите! Преди няколко години беше Костинброд, сега започнаха с ГМО и какво ли не с……..праз! Станишев първо гласувал, ама видите ли станала “техническа грешка”! Абе що не се съберете целокупното БСП и всички тяхни избиратели и директно в ЕВРАЗИЯ!

  1. А Вие що смятате че сте прави
   .. или стой във вас партииното ..
   А Вие с ГРОБ … парцалките и в САЩ … ПРОДАЖНИ …..

  2. Погледнете милионерите в БСП и няма списъл да коментираме!

 32. Големи боклуци коментират тук!

 33. Да,това могат да го направят само хора който не им пука за народа.

 34. Педераст явно вече не означава само ГЕЙ.

 35. На Станишев казахте ли му как да гласува,че да не стане грешка пак !

 36. Виж КОЙ говори, най-големите продажници, руските хибриди, които още не са спечелили избори и вече отварят големите шлемове, а техния клонинг загуби нарочно арбитража “Белене” и побърза да плати /да се отчете/ на батюшката.

  1. Всички русофили са националисти

 37. То и при аварията в чернобил ,ядохме отровни храни ,но Курнелия мълчи.А големците ядоха чиста храна.Затова българите умират млади.

  1. Явно нещо годинките се отразяват …
   Значи Чернобил само в Бг Влиае …

  2. От чернобил ли умират сега?

 38. Спокойно,бе хора! Българските ГМО-та са най-качествени,тях ще търсим! Така и така като ям аз не знам дали е домат или тиква,дали е краставица или тиквичка за пържене…..Да лъжете някой друг как са гледани нашите оранжерийни зеленчуци и колко са безобидни-може,ама аз знам каква е истината.Бали полуизгнила слама,вода и тор! И пръскане със силни отрови,щото гадинките не мрат лесно.Да ви е сладко!

 39. Всъшност, науката доказала ли е вреда от ГМО храните?

  1. Да.Нарушава устойчивостта на клетките към вируси.Тези ОРГАНИЗАЦИИ КОИТО ПРОКАРВАТ ТЕЗИ ДОГОВОРЕНОСТИ ЗА Г М О ХРАНИТЕ СА СЪЩИТЕ КОИТО ПУСКАТ РАЗЛИЧНИТЕ ЩАМОВЕ НА ВИРУСИТЕ ЗА ДА КОРИГИРАТ ЧИСЛЕНОСТТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА.

  2. А, науката доказала ли е вредата от завишената радиация?

  3. ти луда ли си или да

  4. Angelo Petrov Petrov Ти кво, на интересен ли се прайш?

 40. Новия парламент да анулира ратификацията на този убийствен за България договор.

  1. Още един глупак .

 41. Др Корнелия, ти си тежък клинична случай

  1. гледай себе си бе клефар

  2. Анжело, що се гневиш ? Не казвам патологичен случай , клиничен т.е. нещо нормално за жена в тази възраст!

 42. Курнелия е най умната в Европа,но си има проблеми с напредването на възраста и ..репертуарът им вече се изчерпва……..

  1. Ха,ха, както те гледам, твойта възраст напредва. А Корнелия си е жена в разцвета си! И е красива. И е смела. И е умна.

 43. Не се накрадаха до сега ни червени ,ни оранжеви ни сини! Всички со едно,оплетени като свински черва!

 44. Къде видя, че симпатизирам на Бойко? Но да, факт, че червените помияри страшно много ги е страх от Бойко. Като чуят за Бойко и плескат гащите. Виж, в тая държава няма друга политическа партия, която да е довеждала България до фалит толкова пъти така, както Столетницата. Скоро си припомнихме Виденовата зима. Да видим дали К. Нинова ще успее да го бие и да фалира държавата за по-кратко време.

 45. Начело със Станишев!

 46. па много си проста ма …!

 47. ПАК ГО СЪТВОРИХТЕ ДОКОГА ЩЕ СЕ ГАВРИТЕ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД !!!

 48. Кака Лъжкиня пак лъже. Изненада, изненада!

 49. как може да ги наречем предатели

 50. Да бъдат пропъдени от България

 51. Това не са българи! Да бъдат отзовани и техните подписи да се смятат за невалидни! Затова ли получават заплата от хиляди евро? За предателство към България?

 52. Е нали и станишката е подписал

 53. Много ми е и тересно какво ще отговори на това г-жа Атанасова от ГЕРБ

 54. Ето ги истинските предатели на България. Нинова да отговори кой ги е избирал, кой ги е пращал и на кого служат.
  http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/118553

 55. от соцкомунистите по-големи предатели няма

 56. Еми отзовете ги!!!

 57. На майка ти каза комунистически

 58. Това същество обвинява Канада в геноцид. Това иска да ни управлява. .

 59. Откакто на Курнелия й спря мензиса е помъдряла
  Нали Станишев го подписа
  Пък и какво против има за Канада
  Супер държава

 60. Ма вие сега ли разбрахте ? Аферим бе машала съ ставате ортаци.. Честито

 61. Nie znaeme, koi sa nacionalnite predateli ! Te sa na “Pozitano” 20

 62. Разбира се СЕТА така пречи на нашата родина…….Рассия.

 63. Крайно време е да и спрат наркотиците на тази свиня.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme