Водачът на БСП в Пловдив Иво Христов: Защо го направих? Сега е време разделно и трябва да се вземе страна…България изчезва всеки ден!

ivo hristov

Най-често задаваният въпрос в последните 24 часа към мен е„Защо го направи?”. Искам да дам отговор и на вас. По принцип смятам, че интелектуалците нямат място в политиката. Политиката не е поле, където интелектуалецът трябва да се разпростира, а е поле, в което трябва да критикува. Това, с критиките съм го правил непрекъснато и ви обещавам, че ще продължа и за напред.

Смятам, че критиката трябва да е мотивирана и да дава възможности за алтернативи, ако ги има. Обещавам ви и че обект на критиката ми ще бъдат всички от БСП, също. Мисля да бъда себе си, нямам намерение , а ми е късно да се променям. Сега е време разделно и трябва да се вземе страна. Да не вземеш страна в тази ситуация е в групата на подлостта и страха. Ако не вземеш страна, как ще погледнеш децата си? А големият проблем пред България е, че може би няма да имаме деца в следващите 25-30 години. Големият проблем на България е, че за първи път в цялата й история- това не е драматизъм,  си задаваме съвсем обосновано питането : Ще я има ли България? Проблемът е в това, че България, българите като народ, българската история може да приключи и то в рамките на нашия живот, ако не покажем, че заслужаваме друга съдба. Никой не е гарантирал на нито един народ, че ще го има. България изчезва всеки ден без да разбираме, изчезва с децата, които заминават на терминал 2, с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото, изчезва с безверието и нежеланието на нито един от нас да направи каквото и да било, изчезва с това, че сме постaвали собствената си страна да бъде движена от външни сили. Ако продължим така, ние ще сме си виновни. И това ме принуди до приема това предизвикателство.

Парламентът служи като удобен гръмоотвод, през който управляващите клики в България през последните 25 години удобно изместват реда на хората. А по конституция парламентът е мястото, където трябва да се взимат решения. Парламентът стана огромен проблем. Не е по силите на едни човек да промени една система. Надявам се аз и други колеги да участваме в тази битка. По улиците ме срещат много млади хора и ми казват : „ Освен, че хубаво говорите, хайде да направим нещо!”. Хайде да направим нещо – това пожела на пловдивските социалисти водачът проф. Иво Христов.

“49 Конгрес на нашата партия на своето заседание на 4-5 февруари прие предизборната платформа и зададе насоките. Нашата непосредствена задача е да обсъдим широко с обществото този план за бъдещето на България. Нашите обещания са правила, сигурност, справедливост, а нашият апел е „Поискай промяната!”. Конкретната реализация минава през ликвидирането на „паралелната държава”. Това посочи в доклада си изпълняващият длъжността Председател на ГС на БСП – Пловдив Красимир Трифонов. Пред делегатите той отчете дейността на структурата за последните шест месеца, оцени работата на хоризонталните и помощните органи към нея. Спря се на състоянието и дееспособността на първичните организации с акцент върху комуникацията между тях и ръководството. По думите му демографският състав на партията е тревожен, макар че след президентските избори желанието за членство в БСП е нараснало четири пъти. „. Всеки новопостъпил трябва да намира място за себе си в нашето партийно семейство. Вниманието, подкрепата, приобщаването изискват поведение, основано на ценностите, които са не само наши партийни, а общочовешки и християнски по същество! Нека не ги забравяме, а да се осланяме на солидарността, съпричастността и взаимопомощта!” – изтъкна Красимир Трифонов.

Част от доклада той посвети на президентския вот – събития в предизборна кампания, работата на Градския предизборен щаб и постигнатите резултати. „Пловдив бе един от първите градове, в който се създаде местен комитет в подкрепа на кандидат президентската двойка. Той бе оглавен от доц. Георги Паскалев, в състава му бяха включени 95 интелектуалци, преподаватели, военни, студенти и авторитети в областта на културата, медицината, образованието, спорта и частния сектор в региона.” – отчете Красимир Трифонов. Той поясни, че опитът от тази кампания е много ценен за предстоящата надпревара. По думите му вотът на пловдивчани, а и на всички българи, в голямата си част имаше наказателен характер. Хората санкционираха  кабинета Борисов 2 за псевдореформите в здравеопазването, за недоразуменията в отбраната, за хаоса в  образованието, за безумията във външната политика, за международния скандал около кандидата ни за председател на ООН Ирина Бокова. „Видяхме, че в типични за зимата климатични условия държавата блокира. Блокира, защото институциите отдавна не работят” – припомни Трифонов. Той беше категоричен, че „няма зимно бедствие, има бедствие ‘Борисов”, с чийто последици трябва да се справя следващото управление.

„На прага на демографската катастрофа, за която БСП първа предупреди, повеждаме битка за нашето съществуване и за неговия смисъл” – заяви ораторът. Той посочи, че промяната вече е започнала, а БСП предлага визия и перспективи за повече от един мандат. По думите му Градската партийна организация, като втора по големина в БСП, трябва да положи усилия, реципрочни на мащаба си, за да даде своя принос в извоюването на  победа в страната. „Защото това е целта ни– спечелване на изборите” – обяви Красимир Трифонов. Непосредствената задача на активистите е свързана с разясняването на приоритетите на „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ”. А те са: решителни действия срещу мафията и битовата престъпност; държавна грижа  за българската икономика и производство, за българското земеделие; образование, което гарантира грамотност, работа в България и създава кадри за икономиката; култура и духовност, които градят ценностна система; сигурност на границите и във всеки дом.

„Авансът, който получихме с победата на президентските избори, трябва да използваме сега,  като се обърнем към онези граждани, който гласуваха за двойката ни. Трябва да покажем, че сме последователни в диалога с тях, с техните съсловни организации и структури, с работодателски и бизнес съюзи”- завърши Красимир Трифонов.

plovdivskinovini.com

loading...
 1. Благодаря на Велики DR Съни ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА МОИТЕ ПРОБЛЕМИ ЕЛЕМЕНТА Е Е (drsunnydsolution1@gmail.coma
  моето име е госпожица Фатима, аз бях омъжена за съпруга ми в продължение на 5 години, ние живеехме щастливо заедно за тази година, а не докато пътувахме в Австралия за бизнес пътуване, където срещна това момиче и оттогава той ме мрази и децата и любовта само тя. така че когато съпругът ми се върна от пътуването, той каза, че не иска да ме види отново и отново с моите деца, затова ни изгони от къщата и сега отива в Австралия, за да види тази друга жена. така че аз и моите деца сега бях толкова разочарована и просто останах с майка си и не се лекувах добре, защото майка ми се омъжила за друг мъж след смъртта на баща ми, така че мъжът, за когото се е оженил, не се отнася добре с нея, аз и децата ми бяха толкова объркани и търсех начин да си накарам съпруга си да се върне у дома, защото аз го обичам и обичам толкова много, затова един ден, докато разглеждах компютъра си, видях свидетелство за това магическо свирене DR Sunny, свидетелства споделени в интернет от дама и това ме впечатлява толкова много, аз също мисля да го пробвам. Отначало бях уплашен, но когато си мислех за това, което аз и моите деца минават, така че аз се свързах с него и той ми каза да остана спокоен само за 24 часа, че съпругът ми ще се върне при мен и най-добрата ми изненада получих обаждане от съпруга ми на втория ден попитах децата и аз се обадих на DR Sunny и каза, че вашите проблеми са решени моето дете. така че това е как се връщам семейството си след дълъг стрес на спирачките от една зла дама, така че с цялата тази помощ от DR Съни, искам всички вие на този форум да се присъедините към мен да кажа огромна благодарност на DR Съни и ще също така съвет за всеки в такива или подобни проблеми или всякакъв вид проблеми, също трябва да се свържете с него неговия имейл е) (drsunnydsolution1@gmail.com) той е решение на всичките ви проблеми и предразсъдъци в живота. отново неговия имейл адрес е (drsunnydsolution1@gmail.com)

  Той се специализира в следната SPELL.

  (1) Ако искате вашия бивш обратно.

  (2) ако винаги имате лоши мечти.

  (3) Ако искате да бъдете повишени в офиса си.

  (4) Ако искате жени / мъже да тичат след теб.

  (5) Ако искате дете.

  (6) Ако искате да сте богати.

  (7) Ако искате да свържете съпруга / съпругата си за свой завинаги.

  (8) Ако имате нужда от финансова помощ.

  (9) Как сте били измамени и искате да ви възстановите загубените пари.

  (10), ако искате да спрете развода си.

  (11), ако искате да разведете съпруга си.

  (12), ако искате вашите желания да бъдат предоставени.

  (13) Отец за бременност, за да зачене бебето

  (14) Гарантирате, че ще спечелите тревожните съдебни дела и разводите, без значение какъв етап

  (15) Спрете брака или връзката си да се разпада.

  (16), ако имате някаква болест като (H I V), (рак) или някаква болест.

  (17) ако имате нужда от молитва за освобождение за вашето дете или себе си.

  (18), които искате да излекува Лечение на диабет, Херпес лекува, ХИВ и СПИН лекува, лечение на рака на гърдата и рак лекува,

  отново се уверете, че се свържете с него, ако имате някакъв проблем, той ще ви помогне. неговият имейл адрес е (drsunnydsolution1@gmail.com) незабавно се свържете с него …. обадете се или го свържете с него на +2349030731985

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme