Вземат ни част от европейските пари за образование поради безобразията на Кунева, под ръководството на Борисов

Denkov ministar obrazovanie

Европейската комисия ще наложи на България финансова корекция (глоба) заради проблемите, установени при одита на Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката, като се позоваха на писмо от Комисията. Точният  размер на “корекцията” ще бъде определен след преговори с Брюксел.

Санкцията не застрашава плащанията по вече започнатите проекти, включително на европейските стипендии за студенти. От министерството уточняват, че ще ги покрият от своя бюджет. Operativna programa nauka i obrazovanie za inteligenten rasteg

Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” е спряна заради констатирани многобройни нередности от проверяващите в Брюксел. Междинните плащания са замразени до отстраняване на нередностите, а Комисията заплашва и със суспендиране на Програмата.
Denkov sluzeben ministar obrazovanieНастоящият образователен министър проф. Денков беше зам.-министър с ресор именно Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Той я разработи и получи одобрението на Европейския съюз. Когато Кунева оглави Министерството на образованието и науката, тя му отне ресора и го прехвърли на Киряков, а Денков подаде оставка.
Borisov Ninova
ГЕРБ носи отговорност за спирането на европейските пари за образование. Това заяви в края на миналата седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя каза, че България не е изпълнила редица условия на Европейската комисия, а срокът за тях е изтекъл в края на 2016 година, тоест по време на управлението на Бойко Борисов.
loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme