Марешки обеща втори кабинков лифт в Банско

воля

„Банско ще има втора линия на кабинковия лифт и това ще е един от проектите, по които ще работим, когато ВОЛЯ влезе във властта след по-малко от два месеца”, това заяви лидерът Веселин Марешки на среща с жители и гости на Банско.

„При положение, че имаме такова прекрасно място, туристите веднъж дошли тук, вместо да се връщат отново и да хвалят курорта ни, се оплакват от липса на писти и влекове. Ще работим за решаването на този проблем и превръщането на Банско в един от най-хубавите ски курорти в Европа“, каза Марешки.

По думите му, няма как да има туризъм, когато държавата пречи, няма пътища към курорта и има един кабинков лифт, пред който се редят километрични опашки от желаещи да карат ски.

Според лидера на ВОЛЯ, новите писти трябвало да се изграждат, съобразно екологичните норми.

Марешки поясни, че планът за Банско е само част от голям проект за развитие на целия регион и подобни съоръжения ще бъдат построени в Разлог и Добринище.

„Регионът трябва да се обособи като един от най-големите и модерни зимни курорти в Европа. Никой и нищо не бива да спира местния възход“, заяви още Веселин Марешки.

Той потвърди, че в Банско скоро ще заработи бензиностанция, която ще продава горивата на цена от 1,80 лева за литър.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme