Спират далавера за милиони на фирма, която се свързва с Пеевски

peevskihemus

Спират скандалните договори, с които Национална компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) възлагаше поръчки за стотици милиони на точно определени компании. Те ги получаваха “директно”, без да са обявени търгове.

Служебният транспортен министър Христо Алексиев е разпоредил прекратяване на рамковите споразумения за строителство в НКЖИ.

rsz_zelezopatna_linia

“Смятам, че е правилно всички компании да могат да участват в тези поръчки при максимална прозрачност и ясни процедури“, заяви Алексиев.

Решението на транспортния министър ще засегне до много голяма степен бизнеса на фирмата “Водстрой 98”, пише offnews.bg. През последните години тя е получила над 200 милиона лева по договори с НКЖИ.

“Водстрой 98” беше свързвано с “виновника” за протестите срещу правителството на Пламен Орешарски – депутатът от ДПС Делян Пеевски. Компанията беше “продадена” през миналата година. Сега тя се води собственост на „Хидрострой“ -компания на бизнесмена Велико Желев, бивш шеф на Пътната агенция. Реално “Водстрой 98” продължава да се контролира от Пеевски, коментират запознати с делата му.

offnews.bg

loading...
  1. НАИ големият проблем на цялата българска история за народа

  2. оооо той Боко го назначи за шев на Данс помним много скоро беше

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme