Тръмп намалява драстично административните спънки пред фирмите

trump

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа в понеделник заповед, с която инструктира администрацията си да подготви драматично свиване на регулаторния режим в страната.

В текста той дава и конкретно измерение – за всяка нова регулация федералните агенции трябва да отменят две.

Източник от администрацията, цитиран от “Ройтерс”, допълва, че за остатъка от фискалната 2017г., приключваща през октомври, новите регулации трябва да намаляват разходите или в най-лошия случай да не струват нищо ново на засегнатите сектори.

“Това ще бъде най-големият подобен акт, който тази страна някога е виждала”, заяви с характерен тон президентът при подписването в Овалния кабинет. “Ще има регулации, ще има контрол, но това ще бъде нормализиран контрол”, добави той в компанията на собственици на дребен бизнес.

Бизнесмен, превърнал се в политик, Доналд Тръмп обещаваше по време на кампанията си, че ще намали федералните регулации, които според него и мнозина от симпатизантите му са се превърнали в тежко бреме за бизнеса.

Подготовката на големи регулации обикновено се проверява от Службата за управление и бюджет (Office of Management and Budget или OMB) към Белия дом. Директорът на ОМВ (Тръмп номинира за поста конгресмена Мик Мълвейни от Южна Каролина) ще може в конкретни случаи да решава да не прилага новата политика.

Федералните агенции ще са тези, които да установят кои регулации могат да отпаднат, като няма изискване за автоматична отмяна на две стари при въвеждането на една нова.

Изключения за новата политика ще се правят за някои сектори като отбраната и националната сигурност.

Подобни публикации


loading...
  1. У нас комунистите ги увеличават!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme