“Протеже на Иван Костов” одобрил шоково поскъпване на цената на водата

voda cheshma

Шоково поскъпване на водата в София с 18% е одобрила в свой доклад Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Председател на тази комисия е Иван Иванов. Когато беше избран на поста в началото на април 2015-а година, депутати от БСП го определиха като “протеже на Иван Костов”. Иван Иванов е един от най-близките сътрудници на бившия скандален премиер на България.

Ivan Ivanov

Комисията за енергийно и водно регулиране, която Иванов оглавява, твърди, че 10 лева за кубик вода в София “била социално поносимата цена”, пише dnes.bg.

Все пак в КЕВР са приели доклад, според който  цената на водата през тази година в Софи ще скочи от 1,82 лв. до 2,158 лв. с ДДС за кубик.

Докладът е част от петгодишния бизнес план на “Софийска вода”, който предстои да бъде разгледан и одобрен от Комисията в петък. Новите цени щели да бъдат обсъдени и публично, след което щели да бъдат одобрени окончателно. Най-вероятно поскъпването на водата в София ще влезе в сила още през март, пише klassa.bg.

“Софийска вода” вече постигна едно увеличение на цената на водата, което беше одобрено от Иван Иванов и КЕВР, която той ръководи. От 1 май миналата година кубикът поскъпна с 3.4% до 1.82 лева, колкото е в момента.

Подобни публикации


loading...
  1. Май много Ви убива обувката от този Иван Костов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme