Социологическа агенция: БСП води с малко пред ГЕРБ

bsp-gerb

БСП вече изпреварва ГЕРБ в предпочитанията на избирателите, макар и с малко. Това показват данните от независимо експресно проучване на социологическата агенция “Галъп интернешънъл“.

GERB Borisov Cvetanov Ninova Naidenov BSP

Дистанцията между БСП (28,7% сред онези, за които със сигурност може да се очаква да гласуват) и ГЕРБ (27,6%) е в рамките на няколко десетки хиляди гласа. Поради това може да се говори за практическо изравняване на предпочитанията на избирателите към двете партии. Трудно е да се определи коя от тях би завършила на първо място, ако парламентарните избори бяха сега, коментира агенцията.

Тя прогнозира, че в новия парламент може да влязат 5 или 6 политически формации. Освен БСП и ГЕРБ, ако изборите бяха днес – в Народното събрание щяха да бъдат представени и Обединените патриоти (11,9% сред онези, за които със сигурност може да се очаква да гласуват). В парламента щяха да влязат и ДПС (8,2%), и партията на Веселин Марешки (ВОЛЯ) със 7,7%. Със сериозни изгледи е и Реформаторският блок (4,3%), но това зависи много от предизборната кампания, която политическата формация ще направи.

Проучването е проведено на 27 и 29 януари сред 816 души в цялата страна. То е възложено, финансирано и извършено от „Галъп интернешънъл“.

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme