В Брюксел президентът Радев не поиска отпадане на санкциите срещу Русия

Radev Tusk Bruksel

Президентът Румен Радев се срещна в Брюксел с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Санкциите срещу Русия не са били тема на разговора, съобщи bTV.

Преди срещата си и Туск – Радев коментира темата пред информационния портал “EurActiv”: „Що се отнася до санкциите, аз не виждам какво е практическото им използване, тъй като загубите са очевидни. Страхувам се, че новата американска администрация ще възстанови диалога с Русия, при което Европейският съюз ще остане заложник на войната на санкции“.

Президентът Радев поиска нов оперативен план за посрещане на мигрантската вълна. Той заяви: “Очакваме още по-голяма помощ, защото солидарността на Съюза е когато външните граници са защитени с усилията на всички”. Той поиска и промяна на споразумението от Дъблин, което в настоящия си може да превърне България в буферна зона за имигранти.

Държавният глава започна първото си посещение в чужбина от Брюксел. Там той се среща с председателите на европейските институции и на НАТО.

Radev samolet Spartan

Първото посещение на Румен Радев носеше и изненадваща символика по отношение на самолета, с който пристигна в Брюксел. Вместо с правителствения самолет държавният глава предпочете да лети с военнотранспортния „Спартан” заради по-ниските разходи.

От президентската администрация коментираха че така той излъчва силно послание на съпричастност към доскорошните си колеги. Полетът с военния самолет е продължил час по-дълго отколкото с реактивния “Airbus”.

Подобни публикации


loading...
  1. Че кой ще му обърне внимание

  2. Те руснаците не им обръщат внимание че ние ли

  3. Много вяли коментари. Защо ли питам. Ха ха.

  4. Със боен самолет отиде то Трънп ще дойде със самолетоносач..

  5. нещо нещо… някой яде говна у таа група!?!? Кво отношение има президента на България по въпросите от компетенцията на МС на същата???

  6. Тези санкции са полезни за Русия и вредни за ЕС. Нека си стоят. След време Европа ще търси руският пазар…

  7. Много е важно да умееш да танцуваш по острието на бръснача Който може да прави Кобра в полет го знае

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme