Кой ще оглави листата на БСП за парламентарните избори в региона на Стара Загора

BSP Stara Zagora

Социалистите от Стара Загора искат водач на листата им на предстоящите парламентарни избори да бъде лидерът на БСП Корнелия Нинова или досегашният депутат от региона Драгомир Стойнев.

Dragomir Stoinev

Имената им бяха гласувани от Общинската конференцията на БСП в Стара Загора с много голямо мнозинство.

Други кандидати за народни представители, които получиха подкрепа са: досегашният депутат Георги Гьоков, Иван Кръстев – зам.- министър на образованието в кабинета „Орешарски” и експерт „Европейска интеграция”, Борис Боричев, който беше общински съветник от БСП в миналия мандат, проф. Иван Върляков – преподавател в Аграрния факултет на Тракийския университет и изпълнителен директор на РАО „Тракия”, неврохирурзите д-р Мариус Кирков и д-р Стефан Шишков, адвокат Илка Петкова, както и арх. Петър Влахов.

Листата на БСП в “27-ми многомандатен избирателен район – Стара Загора” ще бъде гласувана от Областния съвет на партията след провеждане на всички общински конференции. Всички кандидати за народни представители ще бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП.

rsz_bsp_stara_zagora

Проектът на Националния план за управление на България, предложените промени в Устава на БСП и предложения за включване в листата за народни представители бяха сред основните теми на третото заседание на Общинска конференция на БСП в Стара Загора.

Демографският срив е в центъра на националния план на БСП за България. Социалистите искат държавата да се върне на мястото си и да обвърже икономиката и образованието, социалната политика и здравеопазването в една посока – увеличаване на доходите, икономически растеж, образована и силна нация.

БСП застава в подкрепа на младите българи. Социалистите предлагат всички млади български семейства да получават подкрепа за отглеждане на децата си чрез намаляване на данъците с по 50 лева месечно за едно дете. За тях се предлага и намаляване на сумата на данък общ доход със стойността на лихвите по кредити на стойност до 100 000 лева, които са получили за закупуване на единствено жилище.

Ще се насърчава предприемчивостта на младите хора. Това ще става с финансиране чрез специални държавни фондове. Те ще подкрепят млади предприемачи, както и собственици на малки и средни предприятия, които осигуряват доходите на 95% от хората в България. Предвиден е цял пакет от мерки за подкрепа на българското производство на храни и селскостопанска продукция.

Членовете на БСП в Стара Загора обявиха и подкрепата си за предлаганите от ръководството на партията промени в мандатността на народните представители.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme