Бойко и неговите женички: Двоен дълг, дупки, погром при еврофондовете

borisov zheni2

България официално бе призната за най-корумпираната държава в ЕС от Трансперънси интернешънъл, като положението сега е по-лошо, отколкото преди две години, когато кабинетът Борисов 2 пое властта, сочи световният рейтинг на уважаваната организация. Същите констатации съдържа и докладът на ЕС, който ни прави не 1, не 2, а цели 17 препоръки. Мониторингът от Брюксел не отпадна, както бе обещал след среща с шефа на ЕК Юнкер премиерът Борисов, а тепърва се засилва.

Държавният дълг се удвои за 2 години. Най-интересна беше последната емисия, която не бе потребна на държавата през 2016 г., но по нея за годината се плащат лихви от 200 млн.лв., които ни чакат и тази година. Миналата година, освен държавния, се натрупа и дълг на БЕК/НЕК в размер на 2,3 млрд. лв., както и 1,2 млрд. лв. на фонда за гарантиране на влоговете. Като включим и емисиите на вътрешен дълг, които бяха няколко през 2016 г. за половин милиард, общото количество нови заеми удря невероятните 20 млрд. лв., което е над дсвойно повече от завареното. България води класации по скок на дълга на ЕС, за радост е с по-нисък от средния процент борчове в Съюза. Но и с най-ниския стандарт. 5,1 млн. българи живеят бедно, а само 2% получават заплати, които могат да се определят като средноевропейски. Сиреч, нацията е от работещи бедни. Безработицата пада, но също така и заетостта, поради което още по-ясно личи колко голямо е числото на нерегистрираните в бюрата по труда, които държавата забравя да брои като безработни.

За 2 месеца в оставка на правителството излишъкът се стопи от декларираните 3,8 – 3,5 млрд. лв. на 1 млрд. лв. Някои министерства вдигнаха разходите си 230% спрямо същия период на миналата година, сочат официалните им справки.

Формирането на излишъка също е показателно – то се дължи на непохарчени инвестиции, които бюджет 2016 е предвиждал. Това пък е следствие на 2 неща: едното са неразплатените суми, които само по НЗОК са над половин милиард. Другото е дъненето с еврофондовете, за съфинансирането на които спестените 6,8% трябваше да послужат. но не би.

borisov zheni

Лично вицепремиерът Томислав Дончев пръв призна реалната опасност от спирането на парите от ЕС, понеже страната не е изпълнила 12 от 45 изисквания на Брюксел. Реално не работят основните програми. Усвояването на средства по данни на Дончев е 7% за 3 години (2 г. и 3м. от тях с това управление, 3 мес. преди това със служебен кабинет, с участието на министри от ББ2). Трябва да се знае, че една-четвърт от парите са кредитни линии, които минават през банките, а не се усвояват от държавата.

Въпреки доказаната от ЕС лоша работа на структурата, която работи с най-много средства – ДФ Земеделие, нейният шеф Румен Порожанов, който  сам си призна пропуски за стотици милиони, беше оставен на поста. Необяснимо защо, или обяснимо, но неприятно – виж началото на статията.

За София лошата работа на кабинета Борисов 2 по еврофондовете означава с 300 млн. по-малко в бюджетите за 2016 и 200 млн. по-малко за 2017 г. спрямо 2015 г. Същото се вижда и при строителството, което бележи рязък спад, защото след 2015 г. де факто спряха магистралите. От довършените 60 км от тях от този кабинет АМ Марица се ремонтира 3 пъти за година и половина експлоатация. Последните кратери „цъфнаха”, според образния речник на ресорния министър Павлова, след снеговалежите.

Голямата гордост на кабинета – програмата за саниране, която бе определена от икономическите експерти на ИПИ като „най-лоша практика” на управлението, топлоизолира 214 от 70000 панелни блока у нас – 0,3%. При това на цени от 2 до 4 пъти по-високи от разходите по изпълняваната отново от МРРБ европрограма по саниране у нас. Една от причините е липсата на контролен орган, мониторингова група лица или поне 1 лице по финансираната с общо 3 милиарда лева до момента програма. За нея тепърва се пише стратегия. Необяснимо защо така, или обяснимо, но неприятно – виж началото на статията.

Накрая, след приемането на Постановление 208 за трайно настаняване на бежанци у нас и не предприемането на каквито и да било мерки по денонсиране на Дъблинското споразумение за връщане на нелегални мигранти от страните във вътрешността на ЕС у нас, в оставкаправителството се хвали със спрял поток от пришълци. Но той е спрял заради доста студената и снеговита зима.

Така и не бе завършена, след като бе оскъпена над 4 пъти защитната ограда по границата, чиито последни „9-10”, а всъщност 26 км се довършват „всеки момент” от септември насам. Прави ги едноличен търговец, избран без конкурс, който по случайност изпълнява и възложения от Агенцията за бежанците нов лагер за над 2000 души. Необяснимо защо, или обяснимо, но неприятно – виж началото на статията. / 19MIN.BG

Подобни публикации


loading...
 1. Imavi pojaki od nego mozebi e vtor

 2. “Убавици” би казала тиквата.

 3. А……парите ги нямаааа!

 4. Много гадни лъжкини и крадли и крадци….

 5. … на БиБитко харема 😉

 6. Само двоен дълг-не ме разсмивайте! Четворен е! А когато Орешарски искаше да вземе само един милиард, ореваха орталъка. Сега се спотайват същите тези платени отрепки!

 7. Тролове и тролчета гнусни и лъжливи,дано ви изсъхнат лъжливите устички.

  1. Напиши кое конкретно е лъжа.В противен случай си просто още една лаеща овца на хранилка!

  2. Не е овца жената. Просто, ако се налапа с “Феминорм”, ще се оправи. Като не и работи стартера, всички са тролове!

 8. БОЙКО БОРИСОВ НЕ ЩЕ ДА СЛУША…!? БОЙКО ЖЕНИТЕ ЩЕ ТИ ИЗЯДАТ ГЛАВАТА!? БОЙКО….!?

 9. Червени гадове, изрежете се на банцига! Пишете за бакиите, забъркани от вашите червени другари с бетонираните мозъци. Дървени железа такива!

  1. Опппааааа! Още един се е чупил от Курило!

 10. ТЕЗИ УБИХА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

  1. Това е истината.Лошото е че никой не може да ни спаси.Много дълбоко сме затънали.Друго което ни се обещава,са празни приказки и всички го знаем.

 11. Безлични и за мен еднакви-затова и го слушкаха и пееха””осанна”.

 12. БЕЗ НАМЕСАТА НА НАРОДА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ПОСЛЕДВАМЕ ПРИМЕРА НА РУМЪНИЯ,ВСИЧКИ КРАДЛИВИ ДЕПУТАТИ И БАНДИТИ В ЗАТВОРА

 13. а,той акцентира върху 1 милиард излишък

 14. То защото не можа да го похарчи този един милиард!!!!

 15. иииии…. опраскване. не го забравяйте./?

 16. ТОЯ ЛИ БЕ, ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГИ НЕБЕ ВСИЧКИТЕ, ЩОМ МУ ВИКАТ ВЕЧЕ БАЙ ХУЙ! ДА ВИКА РАДАНЧО ДА ПОМАГА!

 17. Да големи лъжци и крадци,са комунягите.Но не ви изнася да си признаете,и прехвърляте отговорноста на другите.

 18. Ei 4arveni bokluci stiga s va6te lajibe spretese

 19. Опа харема нещо згафи

 20. Някой от племето на винету не им харесва истината във форума

 21. ei q pro4etet be zabludenite liubiteli na BB 4e doklada e ot ES a ne ot komunistiti ili pak Oresharski go e napisal a .veselqci

 22. Червно-кафява хибридка- четиво за чугунени глави!…

 23. Заобиколили са онбашията и се усмихват като……………..!

 24. Така става когато акъл ти дава една социоложка.

 25. Най-хубавата е зад него, седнала,другите не ги бива.

 26. Коркодил до коркодил и отпред ТИКВА.

 27. Винетката си остана ….

 28. sega ste widim vie kvi cherveni ste gi izs*rete

 29. НАЙ -ВАЖНИ СА ТРИТЕ НИМФИ -ПРОРОЧИЦИТЕ НА БОЙКО !

 30. Особено с тия си действия накрая,дето имаше пари за повишаване на пенсиите ,как побързаха да опразнят хазната, това правителство се изгаври най – цинично с народа , стана ясно, за кой ли път , ако се върнат на власт какво ни очаква!!!

 31. харемче си има чувства се като х…. в дамски ръце

 32. дали ще са БСП или ГЕРБ няма значение еднакви са всички… Който и да управлява надали ще стане по хубаво.Просто всички трябва да се махат до един, и да дойдат нови хора. А престъпниците,които на докараха до това дередже в затвора като в Румъния. Така трябва да стане ама трудна работа се пак сме в България…

 33. ПАК ДА СЕ ИЗБЕРЕ…ИМА ЗА ДОВЪРШВАНЕ…..

 34. Те пък червените като ги гледам са чисти душички като почнеш от Виденов та до Станишев, никаква корупция и само мисъл за народа. Кой ли ви вярва!

 35. Султан, харем и пазачът-евнух…

 36. Кой мъжага ще го търпи, освен послушните женички и Цецко слугата ? Ама и той май взе да се поопъва.

 37. Sas stari koko6ki nov coco6arnik ne se pravi!

 38. той поне да ги поебава ама не моге

 39. Започна се, до 26.03, ще намирам подобни . Спрямо мен е безполезно, така , че си насочете усилията към други хора.

 40. Червено пише само долна пропаганда и манипулации. На това се връзват хора с проблеми в главата.

 41. Къде е Кокорчо, защо се тай като гърмян заек?

 42. ДА БЕ ДА! ЗАТОВА КОМУНИСТИТЕ ДРАПАТ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ИМА КАКВО ДА КРАДАТ – ПОСТИГНАТОТО ОТ ГЕРБ!

 43. Така щтее и занапред. Българина щтом не уважава сънародника си и хитрува. Тогава пак щте доиде турчина със резаната карабина и щте има сикиш наред зада се научите да уважавате ближния си.

 44. Женската тройка на Радев не може да им се мери на малкия пръст. Всичките са пишкин момичета.

 45. Стара народна приказка – умило се свинско корито, та станало църковно блюдо…

 46. Бойко ще си останеш с мераците

 47. Тези вече да да ги няма!

 48. Повръща ми се от тия свине…

 49. E to biva laji,no vie minavate vsekvi granici……….vsa6tnos kato se zamislia,tezi ne6ta vi priliagat na vaz,triabva i o6te niakoi da se dobavat i 6e prozvu4i kato avtoportret na BSP-BKP.

 50. Откровено неграмотни хора, но пък нарцистични натури, опиващи се от собствените си бъртвежи ……………….. реалността ужасяваща. Не искам да си представя какви ще са им магистралите след 3 г , само.

 51. И оня мургавелко ли му е женичка…?

 52. тез които пишат тези глупости като трябва да се знае че след 1989г. комунистите ограбиха държавата. затова като пишете мислете че ставате за смях.. ебах ви сайта.

  1. И ТИ СИ ОТ БИВШИТЕ КОМУНЯГИ А СЕГА ГИ ПЛЮЕШ

 53. Безгрижна,весела дружинка!

  1. Имаш грешка , тези не са от Позитано !

 54. Колко са самодоволни.

 55. Тая ТИКВА и кокошките не са ли бивши комунисти бе олигофрени тъпи!!!!?????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme