Президентът Румен Радев: За служебното правителство ще използвам експерти

rumen-radev

„БСП по никакъв начин не влияе на моя избор, но това не означава, че си забранявам да включа социалисти. За служебното правителство ще използвам експерти. Много важно е да запазя своята независимост, своята субективна преценка и свободата да вземам сам решения”. Това заяви пред БНТ президентът Румен Радев.

“Искам това да бъде едно ефективно правителство, което да преведе България в тези наистина няколко трудни месеца до следващото легитимно избрано правителство. Поради това ще разчитам на експерти. Трябва да е ясно, че служебното правителство няма задача да изработва политики. То просто трябва да управлява държавата до следващото правителство”, подчерта президентът.

rumen-radev

“В никакъв случай нямам амбицията да се бъркам в работата, на което и да е правителство. Но президентът по своите правомощия има правото да задава въпроси. Има правото да настоява политиката на едно правителство да върви в посока интересите на българските граждани”, заяви още президентът. Той увери, че няма намерение да иззема функциите на премиер.

rsz_radev_na_fona_na_shipka“Във външната политика ще се старая тази политика да се формира на основата на българския национален интерес – в рамките на съюзите, в които членуваме”, заяви Румен Радев.

“Няма да изказвам съмнения, че България няма да се справи с председателството на съвета на Европейския съюз. Напротив, ще положим всички сили и съм убеден, че България ще бъде достоен председател. Със сигурност няма да давам съвети на други държавни глави, със сигурност на президента на САЩ”, подчерта още той.

Подобни публикации


loading...
  1. А кака Кури къде ще я тури.

  2. Уволнени и провалили се “експерти”! Фалирали бизнесмени, но оплюващи и търсещи мъст!

  3. Като Орешарски…

  4. Че той и Христос да назначи за премиер, пак няма да се хареса на експертите по плюене.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme