Повдигнаха обвинение на заместник-министър от “Реформаторския блок”, може да лежи 5 години

rsz_angelichin_vanshno_obviniaem

Заместник-министърът на външните работи Христо Ангеличин (“Реформаторски блок”) е с повдигнато обвинение за престъпление по служба и умишлена безстопанственост. Причината – през миналата година е подписал договор за закупуване на телефонни централи за 12 българските посолства, без да е проведена обществена поръчка.

ministerstvo-vanshnite-raboti

Прокуратурата го обвинява, че е нарушил служебните си задължения с цел да набави облага за фирма „Б.“ ООД. От това са могли да настъпят значителни вредни последици за държавата в размер на 839 876,43 лева.

Сигналът за договора е подаден преди месец от бившия външен министър Кристиян Вигенин (БСП). Веднага след това е започнала проверка на ДАНС. Тя “на практика е предотвратила реалното настъпване на вредните последици”, съобщиха от държавното обвинение.

Спрямо Ангеличин е взета мярка за неотклонение “подписка”. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание “лишаване от свобода” за срок до 5 години.

От прокуратурата обявиха, че Ангеличин е бил упълномощен да отговаря за контрола и дейността на 3 дирекции във Външно министерство – “Бюджет и финанси”, “Сигурност”, както и “Управление на собствеността и материално-техническо осигуряване.

 

Подобни публикации


loading...
  1. Не ми е известен този министър, но …

  2. ОЩЕ ЕДИН МИНИСТЪР ОТ “ВИСОКИТЕ ЕКСПЕРТИ НА РЕФОРМАТОРИТЕ”, НА КОЙТО МУ ПРЕДСТОИ ДА СМЕНИ АДРЕСНАТА СИ РЕГИСТРАЦИЯ, НО ИНАЧЕ ДЕМОНСТРАТИВНОТО ИМ НЕУВАЖИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НОВИЯТ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА РУМЕН РАДЕВ СЕ АФИШИРА С ГРЪМКИ НРАВОПОУЧИТЕЛНИ ТИРАДИ – ВЪН НЕЩАСТНИ СИМУЛАНТИ !

  3. Когато видя наистина лично министър в килията тогава ще повярвам. Пишете само глупости. Идват избори и всеки почва да съди другия. Имаше навремето от РЗС, преди да влезнат във властта. Той се заканваше че като дойдат на власт ще съди и ще прави проверки на имотите на Ахмед Доган. След като РЗС влязоха във властта повече и дума не чух от тях. Та вие сте същите.

  4. Гласувай за правилната партия и ще видиш.

  5. Малко са 10г.В затвора циганите да го е…..т!

  6. ЗА СЕГА В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА, ОБВИНЕНИЯ, РАЗСЛЕДВАНЕ-НЕВИНЕН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme