БСП: Оперативната програма за наука е пред провал

Operativna programa nauka i obrazovanie za inteligenten rasteg

От БСП упрекнаха ГЕРБ, че поставя в риск европейското финансиране по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.

Депутатът от БСП Стоян Мирчев заяви: “По “Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”, за изграждането на Центрове за върхови постижения и върхови компетентности България губи  350 милиона лева.

Преди дни Мирчев каза, че ръководството на Министерството на образованието и науката се опитва чрез парите за Центрове за върхови постижения и върхови компетентности да „източи“ 200 милиона лева.

Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ е поверена на Министерството на образованието и науката. То все още се ръководи от министъра в оставка Меглена Кунева.

meglena-kuneva

Народният представител от БСП Стоян Мирчев цитира писмо на вицепремиера в оставка Томислав Дончев до Меглена Кунева. Мирчев твърди, че в писмото се казва следното: “Насоките за кандидатстване по двете процедури са били изменени съществено при това по незаконосъобразен ред”. Това е ясно признание, че министър Кунева е нарушила закона, смятат от БСП.

rsz_tomislav_donchev

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев заяви, че няма спрени или загубени 350 милиона лева по оперативната програма за наука:

В момента проучват коя от двете опции е по-подходяща: схемата да се прекрати и да се обяви наново, или схемата да бъде удължена. Удължаване на схемата би могло да доведе до забавяне с един месец. Прекратяване и обявяване наново – с два месеца. При всички случаи не е фатално”.

loading...
  1. КЛАСИЧЕСКИ ПРИМЕР ЗАТОВА – КАК СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА “ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ РАСТЕЖ” В ДЪРЖАВАТА НА КРАДЦИТЕ И ЛЪЖЦИТЕ – БЪЛГАРИЯ !

  2. Умишлено унищожават образованието. ДецатА ходят научилище без интерес

  3. Сега, Ние, Българите, като вземем цялата власт ще възстановим Българщината – всичко чуждо ще премахнем! Например: Образованието ще бъде Българско с Български учебници!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme