Прокуратурата повдигна обвинение на още един бивш министър на Бойко Борисов

Traikov Diankov Borisov

Бившият финансов министър от първото правителство на Бойко Борисов – Симеон Дянков, вече е обвиняем.

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Дянков за престъпление по служба. То е във връзка с продажбата на държавните акции от дружеството “ЕВН Електроразпределение България” АД.

По досъдебното производство на Софийска градска прокуратура са привлечени като обвиняеми и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, както и бизнесменът Иво Прокопиев.

Traikov Diankov Prokopiev

Според прокуратурата Дянков е извършил престъпление по служба, свързано с приватизацията на държавна собственост. Той е обвинен, че в периода май 2011-а – юни 2011 година  в съучастие с Иво Прокопиев е превишил властта и правата си, с цел да набави облага за фирмата “Булброкърс” в размер на над 1,2 милиона лева. От това държавата е била ощетена с над 20 800 000 лева.

Според прократурата “Булброкърс”, които са изготвили приватизационната оценка, са занижили цената на една акция многократно. Ако през 2003 година тя е струвала над 1600 евро, то през 2011-а е продадена за почти двойно по-малко. Причината – умишлено е била използвана неправилна методика за пресмятане на цената.

Симеон Дянков е с мярка за неотклонение “подписка”, а разследването по делото продължава.

 

 

loading...
  1. Случайно или не, но само няколко месеца след като австрийската компания ЕВН купи на безценица държавните дялове от електроразпределителните мрежи в Пловдив и в Стара Загора, един от участниците в аферата – вицепремиерът Симеон Дянков, се сдоби с хотел в Априлци. Хотелът на Дянков “Априлци 1876 отваря врати след мащабен ремонт през лятото на 2012 г. По документи хотелът е собственост на дружеството “Еко проект”. Съдружници в това дружество са самият вуйчо на Дянков – Бенко Вълев и майка му. Според местното население налели над три милиона лева в хотела, като освен това съумели да усвоят и един милион лева от Европейския съюз. Парите от Европа са усвоени по Програмата за развитие на селските райони. Със средствата от Европейския съюз родата на Симеон Дянков изгражда парк, който обаче се явява естествено продължение на хотела на БИВШИЯ ВИЦЕПРЕМИЕР- КРАДЕЦ !

  2. ВЕЧЕ ПОЧВАТ ПРИКАЗКИ ОТ ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ ! ЩЕ ПОЧАКАМЕ И ЩЕ ВИДИМ ВСИЧКО Е ПРЕД ИЗБОРНО ! ВСИЧКИ КРАДЦИ ГИ Е СТРАХ ОТ ГЕРБ И УСИЛЕНА КАМПАНИЯ НА КОМУНИСТИ С ЦАЦАРАТУРА !

  3. Затова не им трябва АЕЦ! Колко сме жалки,те са ни крали,и с какъв садизъм Дянков ни “поднесе” постна пица!!

  4. ГРОБ са най-големото бедствие на България и Радев трябва да ги омете на секундата , а не да чака двадесет и некой си.Това иска народа, затова го избра.

  5. ПРАВЯТ САМО ЦИРКОВЕ ! ПАК НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НИЩО !

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme