Кой ще участва в служебното правителство? Едни кандидати отпаднали, други се обсъждали

eksperti chinovnici biznes
Няколко експерти, които са свързани с политическия живот, се състезават за поста на служебен премиер, който ще бъде назначен от Румен Радев, когато встъпи в длъжност като президент. Това пише изданието БЛИЦ, което цитира високопоставени източници.

Част от 4-та кандидати са добре познати на новоизбрания президент Румен Радев и се ползват с доверието му, категорични са от екипа му. Предстои всеки един от тях да бъде подложен на обстоен анализ. След това най-подготвеният ще получи номинация за министър-председател на служебното правителство.

solomon-gergana-pasi

БЛИЦ твърди, че генерал Румен Радев няма да предложи Гергана Паси за външен министър в служебния кабинет. Съпругата на Соломон Паси заемаше този пост в правителството на Симеон Сакскобургготски. Очакваше се и сега да го заеме или да бъде предложена за наш европейски комисар. Гергана Паси обаче е отпаднала като вариант и за двете позиции.

gerdzikov

Огнян Герджиков отпаднал като вариант за министър-председател на служебното правителство, твърди БЛИЦ. Причината – миналото му като синдик на “Агробизнесбанк” и арогантно отношение към депутати от БСП, когато беше председател на Народното събрание.

Все по-несигурна изглеждала и кандидатурата на досегашния заместник- финансов министър Кирил Ананиев за служебен министър на финансите в служебния кабинет.

Новият държавен глава искал да заложи на солидни фигури, които не са били обект на компромати и съмнения в задкулисни сделки през годините на Прехода.

С правилния подбор на подходящи експерти и политици Радев искал да формира солидно служебно правителство. Предвид непредвидимите резултати от предсрочните парламентарни избори то може да управлява България не 2, а 3 и дори 4 месеца.

blitz.bg

Подобни публикации


loading...
  1. АМА КОЙ ЧИТАВ ЩЕ ОТИДЕ В СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО КАТО НИКОЙ НЯМА ВЯРА В РАДЕВ ! ЩЕ КОМАНДВА ИДИОТОВА И КУРНЕЛЧЕТО !

    1. Ей,по- голяма простотия няма. Много хора вярват на Радев. Освен това Радев има качества-умен,образован,скромен… Да, Деси Атанасова е ГОЛЯЯЯЯМ капацитет. И Цветанов . Я,какви умни и интелигентни !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme