Експерти масово отказват на Румен Радев да станат министри в служебното правителство?

rumen-radev

Експерти масово отказват на избрания за президент Румен Радев да станат министри в служебното правителство, твърди “Труд”.

Според изданието назрява криза със служебния кабинет, който Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си.

Причината за отказите на потенциалните министри била, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото редовно правителство. Тогава се предполагаше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Сред тях бяха Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също назначаваше за служебни министри свои съветници и секретари.

gerdzikov

За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер. След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато беше синдик на “Агробизнесбанк”. Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказал не толкова сигурен.

trud.bg

 

Подобни публикации


loading...
  1. Тогава иди ти, просто му напиши, ще те вземе с две ръце.

  2. Нали са елит лидери що му отказват … Страх за после а … Мишки … Радев поне е пич … А относно мен не ме е канил иначе бих отишъл повярвай мен не ме е страх от неолиберали 😉

  3. Тихомир Валериев Василев Значи толкова са експерти.Прав си, че ги наричаш страхливци.

  4. отказват разбира се -нали виждат че го командват две червени жени комунистки

  5. Бе по- добре червени жени отколкото тиквеник от банкя 😉

 1. Има толкова кадърни хора които са истински Българи що требва да кани само дърти костеняци Да се поогледа

 2. а защо трябва да са експерти?!! те ги е страх, да не си загубят работата,което подсказва че са безродници!! загубиха се читавите хора,но това няма да е за дълго!!

 3. Не съжалявайте за тези експерти. Те не мислят за доброто на страната ни , а се чудят …коя ли партия ще бъде на власт след изборите…с нея съм. И от страх да не сгрешат са пас.Не , такива лицемери не му трябват !

 4. Те са експерти на герб,щом отказват!?!?????

 5. СЪСТАВЯНЕТО НА ТОВА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕСТ ЗА ТОВА КОЙ ЩЕ ОТДАДЕ СИЛИТЕ СИ И ПРОФЕСИОНАЛИЗМА В УСЛУГА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА И КОЙ ЩЕ СЕ САМООПРЕДЕЛИ КАТО “ДЕЖУРЕН КЛИЕНТЕЛИСТ” ! ЕКСПЕРТИТЕ, КОИТО СА ПОКАНЕНИ ОТ НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ В ЕДНО ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО, ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА Е НА ГЕРБ, ОТ КОИТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ВЕЧЕ НЕ САМО МУ СЕ ПОВРЪЩА, НО И ИЗПИТВА ОРГАНИЧНО И МОРАЛНО ОТВРАЩЕНИЕ ОТ НЕГОВИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ !

 6. Трудно ще се управлява след правителството на ББ, няма пари, заеми много, европейски средства наникъде и т.н.

 7. ЧЕ ТЕЗИ ПРОСЛОВУТИ ЕКСПЕРТИ ,ОТ 1989 ДО СЕГА СЛУЖАТ НА ВСЕКИ ЗА ПАРИ И ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.Г-Н РАДЕВ,НАЗНАЧИ ХОРА НА КОИТО ИМАШ ДОВЕРИЕ,КАКТО НИЕ ИМАМЕ ДОВЕРИЕ КЪМ ТЕБ!ВОДИ НИ КЪМ ДОБРО..

  1. ЩЕ ЧАКАШ ОТ УМРЕЛ ПИСМО ТА И ДОБРО ОТ ТОЗИ ПАРАШУТИСТ ! КЪМ ТОЗИ ДОВЕРИЕ ?ОТ ТЪП ВОЕНЕН КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ?Когато господ е давал мозък на хората военните са били в бункерите и ги е пропуснал !

 8. Страхуват се от мафията……

 9. Разпускай лапачите от герберското котило и слагай другия генерал Б
  Бонев, той мнооого обича мутри , доксзал го е, само като му чуят името сами ще си бият шута

  .

 10. Ще се намерят които да приемат страхги е да спазват законите и да служат почтенно в името на народа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme