Корнелия Нинова: Поставяме си национална цел – да преборим бедността

ninova-bsp

“БСП изведе национална кауза, която иска да реализира като спечели предсрочните парламентарни избори – България да стане 9 милиона души и да се справи с бедността”. Това каза пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Този парламент няма доверието на хората, които гласуват, няма мнозинство. Вътре има постоянни разправии и договорки. Едва вчера се внесе референдума. Да не говорим, че сме имали две години да променим изборните правила, а искат да се задействаме сега. Това намерение е манипулация, използване на народната воля за предстоящите избори!”. Така Нинова отговори на въпрос – защо БСП не се съгласи с ГЕРБ да бъде удължена работата на този парламент и да се гласува по предложенията от референдума, иницииран от “Шоуто на Слави”.

ninova-bsp

“Призовах всички партии след изборите да се задействаме с референдума. БСП не иска чиста мажоритарна форма на вот. Това крие риск от закупване на гласове и районирането не е ясно”, допълни тя.

Нинова каза, че искането – парламентът да не бъде разпускан, е формален повод правителството на Бойко Борисов да остане на власт.

Корнелия Нинова беше категорична, че след предсрочните парламентарни избори БСП няма да управлява с ГЕРБ.

Тя коментира, че в края на август миналата година премиерът е казал, че имаме излишък от 3 милиарда лева, а в края на декември се оказва, че са само 1,5 милиарда лева. “Къде отидоха тези пари? Казаха, че е за саниране, но това не е вярно”, отбеляза председателят на БСП.

“Няма държавност и уважение към институциите в управлението на Бойко Борисов. Той не е идвал на парламентарен контрол от месеци. Това е въпрос на изпълнение на закона”, възмути се Нинова.

rsz_bsp_centrala

Тя припомни, че БСП се реформира: “Годините на прехода се отразиха и предлагаме мандатност. След 12 години всеки наш народен представител трябва да отстъпи и да даде път на ново лице. Ние правим предложение, а на 4 и 5 февруари Конгресът ще вземе решение. Искаме два мандата за председател. Не желая да се бетонирам там”.

Подобни публикации


loading...
 1. ПЪРВОТО И НЕОТЛОЖНО НЕЩО КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРШИ ОТ СЛЕДВАЩИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ Е ПРЕМАХВАНЕТО НА “ПЛОСКИЯ ДАНЪК” ЗА ЧИЕТО ПРИЛАГАНЕ ЕДНА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ СМЕЕ И ДА ПОМИСЛИ ! ВЪВ ВСЯКА БЕДСТВАЩА ДЪРЖАВА, КАКВАТО Е БЪЛГАРИЯ, НЕЩАТА СЕ СТЕПЕНУВАТ ПО ВАЖНОСТ, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ НА НАЦИЯТА ПОСРЕДСТВОМ РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА, ГАРАНТИРАЩА ТРУДОВА ЗАЕТОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО И Т.Н. ВЪВ ВРЕМЕ, В КОЕТО КАТО ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ООН Е ПРЕОДОЛЯВАНЕТО НА ГЛАДА И БЕДНОСДТТА, ГЕРБ ЗАМРАЗИ СОЦИАЛНИТЕ РАЗХОДИ В ДЪРЖАВАТА И НАЛИВА СРЕДСТВА В СКЪПО СТРУВАЩ, НО НЕКАЧЕСТВЕН СТРОЕЖ НА ПЪТИЩА – НИЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗАЩО !

  1. Всеки ден “беден” пенсионер хвърля от 1500, до 40хил. лева ДЖОБНИ пари на “ало” измамниците. “Гладни” цигани с наднормено тегло правят сватби от 3, до 7 дни. Купуват булки между 5 и 25 хил.лв.!!?? Виж, ако искаш да изгониш образованите българи? Да, плоския данък е сигурен начин. Трима клиенти, млади хора изкарващи по 10-20хил.на месец чрез Интернет, и плащащи данъци са ми казвали, че ако вдигнат данъците вече няма защо да остават тук!!!!!! Дерзайте! На прав път сте!

   1. Много ама много си дълеко от реалността…

 2. АКО ТОВА БЕШЕ ЖЕСТ КЪМ БИЗНЕСА С ВЪВЕЖДАНЕТО НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК, ЗА ДА СЕ ДАДЕ ТЛАСЪК НА ИКОНОМИКАТА, ТО БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ НЕ ОПРАВДА ДОВЕРИЕНО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ТЯХНАТА ПРИНУДИТЕЛНА САМОЖЕРТВА ! НИТО ИКОНОМИКАТА СЕ ОЗДРАВИ, НИТО БЕШЕ ПРЕДОСТАВЕНО НОРМАЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА ЗАЕТИТЕ – НАПРОТИВ, БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СЕ ДЪРЖАТ В УНИЗИТЕЛНО И НЕКОРЕКТНО ПОДЧИНЕНИЕ ПРИ ПЪЛНО НАРУШАВАНЕ НА ТРУДОВАТА КОНСТИТУЦИЯ, С НЕРЕАЛНИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ И МИНИМАЛНИ ОСИГУРОВКИ, ГАРАНТИРАЩИ ИМ И ПО-НАТАТЪШНОТО МИЗЕРСТВАНЕ ! ТОВА Е И ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ТОЗИ ЕМИГРАНТСКИ ПОТОК ОТ НАД ДВА МИЛИОНА РАБОТЕЩИ И ЖИВЕЕЩИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ! ТАЗИ ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ЗА СМЕТКА НА ЧУДОВИЩНОТО ЗАБОГАТЯВАНЕ НА ОЛИГАРХИЧЕСКИЯТ КРЪГ В СТРАНАТА, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СРАВНЕНА С НИТО ЕДИН ПЕРИОД ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, НИТО С КОЯТО И ДА БИЛО ДРУГА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА !

  1. Мила, Ваня! Не чакай това от бсп! Те няма да тръгнат срещу собствените си интереси! Какво се говори преди избори и какво се прави след избори, трябваше отдаааааавна да запомним!

 3. Госпожо Нинова за сега Ви подкрепям напълно но не бързайте да казвате ХОП преди да скочите Така че карайте умната Народа доста се е напатил

 4. ОХ ОХ ,,БЛАЖЕНИ ВЯРВАЩИ ”!

 5. Не е лошо, ама голяма борба трябва да падне!!!

 6. КОГА , КАК , КОЙ ЩЕ ГО СТОРИ ! ВСИЧКИ САМО ОБЕЩАВАТ, КОГАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ И ЗАБРАВЯТ !

  1. Комунистите пък дават обещания от 44 година насам. Бяхме на режим на тока, стоки нямаше…..Само българи много под средното ниво ще гласуват за тях. Направо ще го кажа – циганите само ще гласуват за тях.

  2. Пенка Добрева Сама не си вярвате. Та нали цяла България видя за кого гласуват циганските секции по избори- за ГЕРБ, госпожо!

 7. Ще стане щом БСП върне крадените пари-но всички

 8. Като повишат данъците и започнат да правят държавен капитализъм за кадри от типа на Вальо топлото.

 9. Корни не ни казвай какво трябва да правите а кажете как.
  Но понеже не знаете и неможете само обещавате.
  Благодаря има кой да свърши работата.
  Вие си стойте в опозиция . Там дте си супер

  1. Е не е Ципрас всеки случай

 10. Абе курвелия нали ти и твоите другари ни докарахте до това да се рови по кофите……

 11. До сега тая партия беше на власт толкова пъти и….НИЩОООО, защо да ви вярвамв че точно сега ще ОПРАВИТЕ “ВСИЧКО” ???

 12. Добре че боко ни оправи глупаци

 13. ne se li svyrshi s korupciqta borba s bednosta nqma da ima…

 14. Как? С поредния фалит на България? Ха-ха!

 15. Ами да не я бяхте създавали.

 16. Вие я създаохте тая бедност ,разбойници

 17. Ако си извадят от сметките милионите , ако върнат пенсиония фонд,ако……

  1. Това трябва да е първо !

  2. Пенсиония фонд го прибра Дянков,финансов министър при управление Борисов 1.

  3. Г-н Динков,тази пенсионерка си е продала къщата и имота за тези 100хил.лв,които е дала на ало- измамниците.Вие сте счетоводител и не бива да пишете глупости.

 18. Боже …ще ни даде от нейното богатсво ,ама друг път.

 19. Нямаме вече влогове.Няма да вземеш пак…

 20. Забелязал съм ,че през 25-30год.в бг има хиперинфлация и смяна на парите.Начин да се нулират спестяванията на хората/обикновените/,другите /управляващите правят пари.После се оставя народа пак да понатрупа спестявания и пак го нулират.Спестяванията в банките не работят,те са вредни,тези пари не произвеждат нищо,нямат покритие.Хора накарайте вашите пари да работят за вас,а не за банката и държавата

 21. Да помогнем на изстрадалите пенсионери, които са изхвърлили последните си 100 хиляди лева през балкона на ало-измамници, и които Партията им е завещала да ги завещаят те на деца и внуци, но лошите измамници, с които ГЕРБ не могат да се справят, объркаха всички сметки на иначе демократичния преход от държавен към частен комунизъм.

 22. Бреййй, как им дойде на ум такава умнотия, все едно само те искат добро, а всички останали не се сещат, тц, тц, тц, тц…..

 23. Оправете корупцията

 24. Славка Пенева: Кой да върне пенсионния фонд, че не разбрахме? Добре ли сте?

 25. Като си пееш Пенке ле кой ли те слуша….

 26. И вие като герб, само докато вземете властта. ?…

 27. Ще я прибориш на куково лято,нали се покрихте като полска мишка от орел

 28. Къде бяхте досега, другарко!

  1. В опозиция, другарко!

 29. Преди 20 години я борихте. Всички станахме милионери.

 30. Тогава ви водеше, според някои, най-честният човек в България. Сега ви води “госпожа лъжа”.

 31. СМЕХ в залата, бушоните ме заболяха.

 32. Вие (от снимката) вече я преборихте!!!

 33. Нали вие и вашите началници от КРЕМЪЛ това изкате беден , смачкан и прост народ , да си правите с него каквото изкате.

 34. Да ти кажа ли как ,като крадете по-малко

 35. За всички индиянци Винету оправи ли ви . Всички дето скачаха за черния командир оправи ли ви.комарджията за 800 дни оправили ви .да видим жените са оправни

 36. Всичко е лъжа и измама до следващите избори

 37. Опaзи ни Господе от БСП и Корнелия……..,25години се грижихa зa блaгополучието ни и ето резултaтa!
  Кокaлa е оглозгaн,кaкво още искaте???

 38. Че кому кура държахте 70години?

 39. Тези нищо не правят само говорят и ако останало нещо за крадене си го прибират

 40. А демографския колапс на българския етнос и неговото насърчено подменяне с парите и за сметка на българския??? С това ще се захванете ли?

 41. И как точно, че не се досещам?

 42. Ми хайде де!!! На колкото години ви е партията все тая цел си поставяте и нищо неправите освен да ни ограбвате.БОКЛУЦИ НАГЛИ.

 43. Късно е моме! Вече искаме да сме богати, а не спасени от бедността. Ще ни докарате на границата на бедността и ще кажете, че сте ни извели от нея. Искаме да сме богати! Знаем как да го направим. Като изберем личности, които ние преценим, а не, които вие прецените! Искаме мажоритарни избори и ви го казахме в прав текст! Не харесвам ГЕРБ, но след днешното поведение на парламентарните партии, Бойко дръпна на светлинни години пред вас! Не стига че сте страхливи и крадливи, а се оказва, че сте и тъпи! ДНЕС КАЗАХТЕ СБОГОМ НА ПАРЛАМЕНТАРНОТО СИ УЧАСТИЕ!

  1. Не всички господине.Не всички имаме вашите искания.

  2. Мария Йовкова А ми стойте си в помията и живейте като хлебарка! След изборите ще си говорим! Не написах отговора си от лоши чувства, а за да подскажа къде се бърка. Политиката е проста работа, но не е за прости хора!

 44. ,, …O, MINALO NEZABRAVIMO, O PRESVESHTENI STARINI …” MAMA VI DOLNA,KALNA,ALCHNA,PRODAJNICHESKA …

 45. Не се кахърете излишно! Вие сте я преборили отдавна!

 46. И още има !Другите са скрити!Покажи и тях!

 47. и как ще стане ? ако манго го мързи и е неграмотен да го накараш да работи като някога ли? или некъдърния да стане къдърен ли как ? винаги е имало и винаги ще има бедност безработица и всичко ,или може би има в предвид че ще управи собствената си банкова сметка , тая като онези лъже още преди да спечели с неизпълними обещания

 48. Колко сте нагли!!! 70 годни не ви стигнаха да я преборите!…

 49. Не впрягайте каруцата пред коня!

 50. Ами може и да я приборите ,ако тия около тебе и още няколко от групата ви върнат откраднатото от държавата през тия 26 год.

  1. Особено Гечев, финансови министър на Жан Виденов.

 51. Да не би да започнат пак да обират мандрите?

 52. Да не наливате пак пари за циганите?

 53. Котилото комунисти от сто години борят бедността и не са я преборили.

 54. тези ги говори на онези червени бабки

 55. блаженни са вярващите

 56. Някой от вас много добре се справят но само за себе си толкова сте некадърни че дори ида него правите ,пак ще сме бедни .

 57. Работи яко,не се мае,народе иска да омаеНо на народа му е писнало,червено вино вече вкиснало.

 58. Банда доказани “чугунени” глави…..начело с крдливата и лъжлива КУРНЕЛИЯ.

 59. Колкото и да я плюете , тя се оказа по-мъжка от вас /неолиберали- третополови / До тук беше властването на содомията и на неолибералните ви ценности ! Живота на варварския капитализъм свърши !!!

 60. …едното няма нищо общо с другото – целта е едно , а изпълнението съвсем различно , същото като разликата между истината и лъжата , а Вие и вашата партия БСП ,сте от лъжците със ранг на световна величина , така че , няма кой да Ви повярва и не не се надявайте на управление !!!

  1. От чие име го казвате?Май сте отсъствал когато се проведоха Президенските избори.Видяхте народа и неговото желание за промяна.Като не одобрявате,поне не пречете!

  2. Ели Павлова …всичко което казвам , го потвърждавам и го казвам от мое име .Бях на Президентските избори , даже и гласувах ! Желанието на народа за по добър живот , винаги е било приоритет и аз съм За промяната , но не се заблуждавайте че ще имате възможността да управлявате , много пъти вече подвеждахте и мамихте – филма свърши , уви !!! Ще управляват по достойните , които докажат с платформи и изпълнения , че милеят и желаят промяната и доброто на българите ! За жалост Вие не сте на дневен ред , както казват руските приятели – да поживеем ,пък ще видим !!! Продължавайте да мечтаете !!!

 61. Ура. Най-накрая всички ще бъдем бедни..

 62. Интересно! 27г всички ТЕ/политиците/,казват едно и също,това,което иска да чуе народа,аправят това,което е само в техен интерес. На тях не им омръзва/няма защо/,но се питам,колко упорити са тези,които продължават чинно всеоще на всички избори да ходят до урната?!Наистина,всеки народ си заслужава политиците!

 63. Сега пък и пехливанка ли стана!

 64. С предизборен популизъм не се бори бедността г-жо Нинова. Толкова много сте се борили с бедността, че трябва да ви наградят с ордени, борци против бедността.

 65. Кажете ,,СБОГОМ,, на сиромашията , чакат ни благоденствие и светло бъдеще…от нас зависи!Дали има по-нагли и безскрупулни политици от нашите ! Аз мисля , че са банда престъпници и мафиоти , обявили себе си за ,,политическа класа,,!Знаменателя е общ , защото всички са производни на ,,столетницата,,! Така мисля , а ако не съм прав , оборвайте ме!

  1. Как да те оборим, като си до болка ПРАВ! 🙁

 66. Пак ли с парите на специалиати и интелигенти ще храните неграмотните и мързеливите.

 67. Може ли подробно да обяснят как ще се борят с бедността след като 26 години се бориха да я създадат.

 68. Трудно , но не е невъзможно ! Вярвам на Корнелия,защото следва изпълнение на обещанията си.БСП може да е имала вини в миналото ,но тя ще е партията която ще спаси България.

 69. Дано не са само думи !

  1. Ще поживеем, ще видим. 🙂

 70. С Румен Гечев и теб, каква бедност ще преборите? Освен отново да направите долара 3000 лв!? Това го умеете много добре!

 71. Вие ли бе, БСП? Където крадяхте и от здравни, и от пенсии, чак до влизането ни в ЕС. Бойко поне е тарикат да не краде от хората (не и директно), а от еврофондовете. Жалко обаче, че после ние трябва да ги връщаме.

  1. Нищо не си написал….бойко краде от еврофондовете, ама после НИЕ ЩЕ ГИ ВРЪЩАМЕ. Това какво е? Ръсене с китка?

  2. В последно време не си проверявала външния ни дълг.

  3. Окраде Пенсионния, но той не е виновен!
   Тия дето го избраха

 72. Добре, заедно с всички българи обаче. И този път, “кой не скача” е боклук!

 73. Виж ти, виж тии…направо да изпаднеш в умиление!

 74. 27 години какво правихте, на слънчице поспала, на месечинка попрела

 75. Нима ще върнат това което са заграбили????

 76. ВСичко в името на човека. Другарко, ний знаем и името на човека. Актуално и днес,нали.

 77. Корнелия Нинова защо подценява толкова много българите?Някой вярва ли и?

  1. На мутрака ли да продължим да вярваме!

  2. Завиждам ви!Аз съм обезверена!

 78. Знам как кака Кури ще пребори бедността: Като накара 300-те комунистически фамилии да върнат заграбеното от бълг.народ през изминалите 27 год. А дали това ще стане ? Как мислят мислещите българи?

 79. Все еди и същи клишета от БСП….вечно за промяна говорят но понеже…обаче….защото….все нестава

 80. До сега,какво направихте?Голяма цел- Беден Народ Богати депотати.Браво следвашата Голяма Лъжа!До кога ще се “променяте”За каква такава обещавате и говорите.Промяна .Да ама Не.Стига с тия ваши Лъжи!

 81. Поредната измама от политическата върхушка….т.е. сития на гладния не вярва!

 82. Бедността ще бъде преборена,ако се въведе социалистически строй,с национализация на едрите предприятия.Вярвате ли си?

 83. ЧЕ ВИЕ СТЕ ПОСТИГНАЛИ НАЦИОНАЛНАТА СИ ЦЕЛ – ПОВЕЧЕТО СТЕ МИЛИОНЕРИ И ОЛИГАРСИ В ТАЗИ ПАРТИЯ !

 84. Како Кури,не вашата,а нашата бедност да преборите.

 85. Мадам Лъжа събира под знамената си всички подобни на генерал Мунчо демагози, двуличници, лъжци и зависими от вражески за българите, хибридни кукловоди, за да сформират сужебното правителство, за да пропищи цяла България, както при Луканов, Виденов, серГейчо и орехчо!!!!!

  1. Ореха взе 1милиард заем,боко2българоубиец 20
   .

 86. А МА ПАЧАВРО ВИЕ ДОКАРАХТЕ НАРОДА ДО БЕДНОСТ СЕГА ДА НЕ БИ ДА ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ ДЕТО ГИ ОТКРАДНАХТЕ !

 87. Това харесахте – това ще ви донесе чаканото щастие!Хубаво гледайте ,още не е дошло началото,а лъжите потекоха като пълноводна река!Като дойдат изборите – направете ги щастливи,че от лигите им Дунавът ще прелее,а в морето ще се появи Цунами!

 88. Не разбрах – ще върнат ли откраднатите от нас милиарди или не?

 89. Кой не я бори тази бедност.Тя каталяса от умора.Тя си е все същата бедност,само борците се сменят.Сменяме ги ние,на избори.Бедността ще преборим само ние ,някой ден,когато поумнеем или напуснем борбата окончателно.

 90. laji -laji,Ninova-laji koi 6te laje6,samo mene Ninova nemoi dame laje6.

 91. Боже колко измамници са се наредили Божее

 92. Ама вие вашата бедност отдавна сте я преборили, а българите никога не стават по-богати, когато дойдете на власт.Още по-бедни-да.

 93. BEDNOSTA MOJE DA SE PREBORI SAMO AKO NYAMA TAKIVA KRADLIVI IZRODI KATO VAS GOSPODA KOMUNISTICHESKI IZCHADYA.

 94. Чия бедност,вашата ли? Че тя е само морална.

 95. “Татко ще ми купи колело…..обаче друг път.”Помните го, нали?!

 96. Преди две години нали управлявате и….

 97. S nova sila i napred , ima nachin , kato rumancite

 98. Mitnici akcizi, monopoli, progresivno podohodno oblaganei mnogo drugi

 99. Нямате срама,вашта мама!

 100. Ima nachini- progresivno podohodno oblagane , mitnici, taksi akcizi , naemi po voda , samoletni koridori nad Ruse i dr. gradove stabilna i spravedliva socialna politika bez krajbi,danaci i mnogo drugi !

  1. Хубаво е човек да помечтае – после му става по-леко/стига да е със затворени очи/.Отлично е това което мислите но..а дано ,ама надали !

 101. ВСе попитам Аз като Будала тази ГОСПОЖА как БЪЛГАРИЯ ще стане 9 милиона от Къде от пенсионерите а да сетих се
  ЦИГАНИТЕ
  БЪЛГАРИТЕ вече ги няма в
  БЪЛГАРИЯ

 102. Как крадци ще борят бедноста

 103. Раздайте крадените си милиони на бедните и бедност ,няма да има.

 104. Най-големите олигарси наБългария са от бсп.

 105. Комунисти, комсомолци, пионери къде скрихте червения байряк с петолъчката.

 106. Рраво това е най важното

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme