Румен Радев се обяви против обществената поръчка за 200 милиона лева на хората на Лиляна Павлова, те не пускат далаверата

rumen-radev

“Решението на Агенция “Пътна инфраструктура” – в самия край на 2016 година да възобнови обществената поръчка за изграждане на “тол система” за 200 милиона лева без ДДС, може да е законно, но е политически спорно”. Това обяви чрез социалната мрежа Facebook избраният за президент ген. Румен Радев.

“Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет от 21 декември 2016 година нареди на своите министри – спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка, обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като “неизбежна”, пише Радев.

lilyana-pavlova

От Агенция “Пътна инфраструктура”, която е подчинена на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова, обявиха, че “става въпрос не за стартиране на нова обществена поръчка, а за възобновяване на такава, обявена преди повече от 9 месеца”. Така те не нарушавали забраната за нови търгове, наложена от премиера в оставка.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е възобновила на 29 декември обществената поръчка за изграждане на електронна система за събиране на “тол такси” за автомобилите над 3.5 тона. Това става ясно от електронната страница в Интернет на агенцията. Поръчката е с прогнозна стойност от 200 милиона лева, без ДДС.

Кандидатите имат срок за подаване на оферти до 17 часа на 5 януари 2017 година- това са точно четири работни дни от пускане на съобщението за възобновяване на поръчката. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари 2017 г. Обикновено около празниците се пускат едни от най-непрозрачните и скандални поръчки от държавната администрация.

 

Подобни публикации


loading...
  1. Тоя се изцепва постоянно.

  2. Кой е тоя дето ще се откаже от милиони ,ама да им вземат всичко да ги оставят да живеят в една стая и минимална заплата или пенсия

    1. това да се направи за ДС агентите и висшата комунистическа номенклатура.

    2. Те от всички партии са комунисти

    3. Само си смениха името

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme