Джил Дохърти от CNN: Путин унизи Обама, накара го да изглежда политически безсилен

putin-obama
Държавният департамент на САЩ не коментира решението на руския президент Владимир Путин да не експулсира американски дипломати в отговор на действията на Вашингтон. По-рано администрацията на президента на САЩ Барак Обама въведе нови санкции против Русия. Също така обявиха, че гонят 35 руски дипломати и закриват два руски дипломатически комплекса в САЩ.

Отказът на Путин да изгони американски дипломати и поканата, която отправи към децата им за новогодишното празненство в Кремъл, е истинско унижение за отиващия си американски президент Барак Обама. Това коментира пред CNN Джил Дохърти, която ръководеше бюрото на новинарската телевизия в Русия.

Тя смята, че сдържаната реакция на Москва на недружелюбните действия на Вашингтон е сигнал, че политиката на Обама вече няма никакво значение.

Позицията на Кремъл е “страшно оскърбление” за Обама, защото в нея се съдържа намек за политическото безсилие на отиващия си стопанин на Белия дом, смята Дохърти.

Това беше “знаменателен ход на Путин”, пише “New York Times”. “Той има склонност към остроумни и изненадващи действия и това е едно от тях”, коментира изданието.

Подобни публикации


loading...
  1. Прави това,което не очакват да направиш! Гениален ход!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme