БСП: Правителството в оставка постави на риск живота на стотици хора

sniag-blokiran-avtomobil

“За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради липсата на готовност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия”. Това се посочва в позиция на БСП по повод бедстващото положение, в което изпаднаха много хора. Автомобилите им бяха блокирани от снега в участъка на магистрала “Тракия” от Бургас до пътен възел Петолъчката.

rsz_snegove

“Магистрала Тракия, гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много”. Това обявиха социалистите и отправиха остри критики към действията на кабинета в оставка.

“Свикнахме вече с безпомощността на това правителство, но не можем да се примирим с неговия цинизъм. Виновни ще се окажат пак или шофьорът на някой ТИР, или административен ръководител, който не бил затворил пътя. Но чия е вината, че един и същи проблемен участък създава еднотипни проблеми всяка година и нищо не се предприема? Кой е отговорен, че цяла нощ бедстващите не са видели представител на институция, нито са получили някаква информация – за тях, за колите им, за обстановката? Що за ред е този, в който институциите чакат министър-председателят да се появи по телевизията, за да се задействат?”, се казва още в позицията на БСП.

Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, който остави правителството в оставка на власт. “Поставен е на риск животът на стотици хора. Блокирани са основни транспортни коридори преди празниците заради некадърността на Борисов и компания”.

От левицата заявяват, че този инцидент е още един аргумент за това, че правителството на Бойко Борисов трябваше да си тръгне много по-рано, за да има отговорни за подобни случаи, както и адекватна реакция, когато гражданите се нуждаят от помощ и сигурност.

 

loading...
  1. Вие ум иматели не гледате ли телевизия кои са тези простаци тръгнали в такова време и то с бебета в колата какво ви виновна политиката като нямате грам мозак Българска проатотия

  2. Много правилно.
    Тази случка е заложена още при самото строителство и е следствие на фукнята на посредствените смотаняци за рязане на лентички.
    (по-интелигентните разбират какво имам предвид).

  3. Виж ти, не съм подозирала,че майки с деца ще пожелаят вместо да се приберат при роднините си, заедно да посрещнат настъпващата Нова година, се “цанили” за манипулаторки! Господин Пеев и г-жа Надя ще ни светнат при кого са се самопредложили! И за сведение – тук няма никаква политика, има нагло неглижиране на човешката свобода на придвижване и тепукизъм на високо стоящите към обикнавените хора, защото не става дума само за леките автомобили, а и за ЖП транспорта!

  4. ВСЕКИ ЩЕ ХОДИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ КЪДЕТО ИСКА ! ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ДЛЪЖНО ИЛИ КМЕТОВЕТЕ ЗНАЕХА ОТ МЕТЕРОЛОЗИТЕ ПРОГНОЗАТА ! ТРЯБВАШЕ ДА ИМАТ ГОТОВНОСТ ! А НЕ ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ХОРАТА И ПРИРОДАТА ВИНОВНИ ! МИ ДА МРЕМ ЛИ ! АБЕ А МИСЛЕТЕ БЕ ХОРА ! НЕКА ДА ЖИВНЕ ТОЯ НАРОД ! САМО ГО ТЪПЧЕ ТЕ!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme