Социологическо проучване: БСП и ГЕРБ с равна подкрепа сред избирателите

borisov-ninova-cvetanov-bsp-gerb

Социологическа агенция “Сова харис” направи последното си проучване за тази година – за нагласите на избирателите в България. Ето какви са те според екипа на Васил Тончев.

“В българското общество разделението, характерно за периода на прехода, продължава и до днес. Няма политическа сила или държавна институция, която да убеди хората, че решенията й поставят обществения интерес над партийния”. Това коментират авторите на изследването.

Няма ясно изразена позиция сред обществеността коя партия или коалиция ще сформира следващо парламентарно мнозинство. Най-голяма е групата на хората, които не могат да направят преценка по този въпрос. Това показва, че три месеца преди предсрочните парламентарни избори общественото мнение в България няма ясна визия за формата на бъдещото управление.

Левицата е в подем, но нейните позиции в момента са само изравнени с тези на нейните опоненти, твърдят от “Сова харис”.

bsp-gerb

От агенцията коментират, че следващото правителство ще бъде формирано с подкрепата на коалиционно мнозинство в парламента. Предстоящата предизборна кампания ще бъде решаваща за това кои политически формации ще управляват България.

Двата големи политически субекта – ГЕРБ и БСП са с изравнени позиции, но тенденцията е по-благоприятна за социалистите, които се разглеждат като фактор на промяната, смятат от “Сова харис”. Възможностите на ГЕРБ да открие коалиционни партньори обаче са много по-големи, коментират социолозите.

Двете големи партии привличат общо около половината от тези, които са заявили, че ще гласуват на предсрочните парламентарни избори. Това означава, че съществуват големи възможности за пробив и на други политически формации, отбелязват от “Сова харис”.

Подобни публикации


loading...
  1. НЯМА ТАКОВА НЕЩО ,ПЪЛНА ЛЪЖА.БСП ВОДИ С 68% СРЕЩУ 12%НА ГРРБ.ОСТАНАЛИТЕ ПРОЦЕНТИ СА ПРЪСНСТИ.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme