Обама предизвика дипломатическа война между САЩ и Русия, Тръмп ще го разследва

russia-usa

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп обяви, че ще започне разследване на скандала около 35-те руски дипломати, които бяха обявени за „персона нон грата“ в САЩ. Те били на длъжност в руското посолство във Вашингтон и в консулството на страната в Сан Франциско. С решение на администрацията на настоящия американски президент Барак Обама трябва да напуснат САЩ в рамките на 72 часа. Тя въведе и нови санкции срещу  Русия, както и затвори две сгради в САЩ, които са собственост на руската държава.

usa-russia

От Белия дом обявиха, че крайните мерки са предприети, защото руски хакери били манипулирали изборите за президент на САЩ през ноември. Острата реакция на официален Вашингтон била и в отговор на „нарастващия тормоз от страна на руските силови структури и полицията срещу американски дипломатически представители в Русия“.

Тръмп заяви, че е време да се премине към други по-значими неща от санкциите срещу Русия. „В интерес на страната ни и на нашия велик народ – ще се срещна през следващата седмица с ръководителите на нашето разузнаване, за да бъда информиран в детайли за тази история“, се казва в кратко изявление на Тръмп.

trump-putin

„Време е нашата страна да се захване с по-големи и по-добри неща“, се допълва в него.

Министерството на външните работи на Русия предложи 35 американски дипломати да бъдат обявени за „персона нон грата“ – 31 служители на посолството в Москва и четирима от генералното консулство в Санкт Петербург.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme