Авторитетно американско издание: Престанете да провокирате Путин, една война с Русия ще бъде катастрофа

sasht-rusia-protvopostaviane

“Най-сериозната криза, пред която Западът е изправен в момента, е най-ненужната. Това е опасното влошаване на отношенията с Русия. Днес тя не представлява такава опасност, както по времето на Студената война, но все пак си остава страна, която е невъзможно да бъде пренебрегвана”. Това пише авторът Робърт У. Мери – в статия за авторитетното американско издание “The National Interest”, цитиран от epicenter.bg.

usa-rusia

Авторът твърди, че по-голямата част от провокациите по отношение на Русия са извършени от страна на Европейския съюз, НАТО и САЩ. “Например военният съюз НАТО се разшири до самите граници на Русия. Освен това Алиансът разположи елементи от противоракетната отбрана (ПРО) в Полша и Румъния и вдъхна надежди на Грузия и Украйна, че ще ги приеме. Тези две страни традиционно влизат в сферата на влияние на Русия”, пише Робърт У. Мери.

Авторът продължава със следните твърдения: “Официални представители на САЩ помогнаха да бъде свален демократично избраният президент на Украйна, чието правителство клонеше към Русия и тръгнаха по пътя на изваждането на Киев от руската “орбита”. Когато Русия отговори на тези стъпки с присъединяването на Крим, където се намира стратегически важното пристанище на военноморския флот на страната и предостави военна подкрепа на Източна Украйна, която не искаше да се ориентира на Запад, САЩ и Европейският съюз наложиха съкрушителни икономически санкции”.

krim-rusko-voenno-uchenie

Робърт У. Мери излага следното заключение: “Всичко това предизвиква истинска ярост сред официалните представители на Москва. Въпреки че в очите на западното обществено мнение именно президента Владимир Путин го изкараха агресор и жаден за териториални придобивки автократ, той все пак е само един представител на властта. В Кремъл е пълно с представители на елита, които смятат, че страната им се намира под обсадата на Запада. Поради това те са готови да приемат агресивна стратегия, дори това да означава война”.

Авторът на статията предупреждава: “Една такава война, опасността от която не трябва да се изключва, ще стане катастрофа за САЩ и Запада. За САЩ – защото ще отвлече вниманието и ресурсите на Вашингтон от по-сериозните стратегически заплахи, преди всичко от страна на терористичната групировка “Ислямска държава” в Близкия изток и от засилването на Китай в Азия. В Европейския съюз тя ще стане заплаха за източноевропейските държави, (б. ред. сред които е и България)”, категоричен е авторът Робърт У. Мери.

Източник: epicenter.bg

Подобни публикации


loading...
 1. Няма да има война.Ако има ще приключи за седмица и от руска страна няма да има кой да подпише.Раша ще се срине точно както се срина СССР,без да гръмне и една пушка.Икономиката глупациииии,икономиката.

  1. А ще има ще извикат теб от руска страна

  2. Руйчо , попитай чича ти Гугъл , за ръката на мъртвеца … Чети бе поразнико…

  3. Добре че беше предателя с белегата на тиквата , брат ти Горби , и чича ти Рейгън го насеца у Рейкявик та маааалко пообърнахте нещата … Но сега вие ще папате дР вото…хахаха…

  4. Kiril Asenov ,Две аса и две осмици но черни.На лудото джудже обаче няма да му бъде позволено да стреля в гръб.Сегашния Бил Хихок не сяда с гръб към вратата и е по-Див от предишния,така,че периметъра си го заври в червения задник.Понял моя мысль?

  5. Румен Стайков Не обръщай внимание на Червено.bg. Много са се активирали, обаче.

  6. Христо Гинев

   Блажени са вярващи но няма да си жив да го видиш кога раша ще капитулира а ако си мислиш че ционистките кравари ще победат жестоко се лъжеш тази война няма да има победител а всички сме губещи

  7. Пенка Добрева ,това не е внимание.Забавлявам се с червеногъзовците.Много са ми смешни.

   1. Румен Задник-оф, тук никой не ти говори за комунизъм, дебил такъв! Русия не е комунистическа държава и тя НИКОГА не е запалвала световни войни. Всеки си мери пиш**та с руснаците. Ония мишоци отвъд океана, само подстрекават и накрая се “включват”, когато всичко е вече ясно! Друг е въпросът, че ако не бяха руснаците, ти щеше да си сега Рамадан Стайкоуглу, неблагодарник смачкан!!!

  8. A vsichki gerberi ste grubi,arogantni i jalki .a i kato znaem vashiyat kumir……….

  9. Боряна Кирилова ,ако мен имаш предвид тьотке,не си познала.Не съм от герб.

   1. Не ме интересува от коя партия си ,ще кажа само ,че си адски прост в главата ! Другото няма значение ! Учи ! Не си ти ,когато си прост !

   2. Аз пък Рамадане Стайкоуглу съм ам.гражданин и никога не съм бил комунист! Просто мога да мисля, за разлика от теб!

  10. Русия сама се постави в положението на зависима страна.При икономика изградена 70% на прихода от полезни изкопаеми,около 25 на услугите и търговията.И едва 1.79 %/по путинова статистика/???Какво да се очаква?В момента търговския баланс на Русия е положителен-но до кога ще е?САЩ тръгват по утъпканата пътека на Рейгън-социално и търговско изтощение.И ако Путин тръгне по Брежневия път-100 тона по тежка ракета- без да мисли за прахосаните ресурси и цената на труда Румен Стайков ще познае:-крахът е нейзбежен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme